כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק פטריות קרמי ועשיר

הסוד של המרק הזה הוא הכנת הפטריות - קודם צולים אותן בתנור עם תיבול עדין ואז הן עוברות לסיר להקרמה טובה (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בשבט | 16.01.19
מרק פטריות קרמי ועשיר
מרק פטריות קרמי ועשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 900 גרם פטריות שמפיניון / פורטובלו טריות
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 8 גבעולי תימין טריים
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 45 גרם חמאה ללא מלח
  • 1 בצל מתוק גדול, חתוך לקוביות
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 1/3 כוס יין לבן יבש (ניתן להחליף במים / ציר מרק)
  • 5 כוסות <a href="https://www.kikar.co.il/257677.html">ציר מרק ירקות</a> או מים + אבקת מרק
  • 2 עלי דפנה
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מפזרים את הפטריות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל את שמן הזית ומפזרים מחצית מכמות השום הכתוב ו-4 גבעולי תימין. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות.

2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהפטריות שחומות ורכות. באמצע האפייה, מערבבים את תכולת התבנית. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים גס את הפטריות.

3. בסיר גדול על אש בינונית, ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 10-15 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהבצל מזהיב ומתקרמל. מוסיפים את כמות השום הנותרת ומטגנים עוד דקה בערבוב.

4. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב במשך כדקה אחת. מוסיפים את היין ומגרדים מתחתית הסיר את החלקים החומים.

5. מוסיפים לסיר את ציר המרק, עלי הדפנה וגבעולי התימין שנותרו, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות.

6. מערבבים לתוך הקרם את הפטריות ומבשלים יחד עד שהמרקם מסמיך ומתעבה, במשך 10-15 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
מתכון מעולה..! הוספתי חבילת ערמונים. לאחר שמסירים מהאש, הוצאתי חלק מהמרק החוצה, טחנתי את החלק הנותר והחזרתי חזרה לסיר... יצא מושלם!
רביד18.08.20
2
הוספתי בטיגון 2 חבילות ערמונים קצוצים ויצא יאמי יאמי.
שירה08.01.19
1
מה הכוונה בהוראות הכנה בצל מתוק?
קובי17.01.19
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22