כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקובה סלק אותנטי במרק אדום

"קוּבַּה" שמשמעותה בערבית כדור, היא כינוי לכופתה ממולאת, מבושלת או מטוגנת, שנפוצה בעיקר בסוריה ובעיראק וחדרה גם למחוזותינו אנו. אושרית אברג'יל עם מתכון לקובה סלק השוחה במרק אדום יפהפה (מתכונים, אוכל)

10
כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בתשרי | 29.10.19
קובה סלק
קובה סלק (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לקובות:

  • 3 כוסות סולת
  • ½1 כוסות מים רותחים (להכין עוד 1/4 כוס למקרה הצורך)
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח

לבשר:

  • 600 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • עלי סלרי ופטרוזיליה קצוצים
  • מלח
  • 1 כפית גדושה פפריקה
  • קורט קינמון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית בהרט
  • שמן לטיגון

למרק:

  • 4 סלקים, קלופים וחתוכים ל-2 ואז לפרוסות דקות
  • 2 בצלים, חתוכים גס
  • צרור סלרי קצוץ גס
  • 3 עלי מנגולד, חתוכים גס
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנת הקובה:

1. מערבבים בקערה את הסולת, המים הרותחים, השמן והמלח לבצק אחיד. השיטה הכי טובה לעשות זאת היא ליד כיור מים. שוטפים ידיים ומערבבים בעזרתן היטב עד שמתקבל בצק במרקם הרצוי (לא מומלץ לעבוד עם כפפות, כי המים מסייעים לעבוד בקלות רבה יותר עם הבצק עקב חומם). כשהבצק מוכן, מורחים עליו קצת שמן, מניחים בצמוד אליו שקית ושומרים בצד במשך 1/2 שעה.

2. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר ומטגנים עם להצטמצמות הנוזלים. מוסיפים את העלים והתבלינים ומטגנים עוד 2 דקות. מצננים.

3. מכינים קערה עם מים ושמן וטובלים בה את הידיים, קורצים כדור מעיסת הסולת ומשטחים לעיגול דק, יוצרים גומה באמצע ושוליים דקים מאד. ממלאים בבשר ועם האצבעות מהדקים את הבשר לסולת. משתדלים לייצר מעטפת דקה, סוגרים בעדינות לאיטום מלא ומסירים עודפי בצק.

4. מניחים במגש המצופה בנייר אפיה משומן.

הכנת המרק:

5. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הסלק והסוכר ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים את העלים והתבלינים ומטגנים עוד כ-3 דקות.

6. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא, מביאים את התבשיל לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה במשך 10 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה כשהסיר מכוסה.

7. מוסיפים את הקובות (אם חסר נוזלים, מוסיפים) ומבשלים בלהבה בעוצמה בינונית במשך כ-20 דקות.

הערה:

לקבלת צבע סגול מוסיפים סלק מגורד לאחר הכנסת הקובות לסיר המרק, נמנעים משימוש בפפריקה ומטיגון הסלק.

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
איפה החמיצות !
ישראל30.10.19
7
בלי לימון??!
Dav29.10.19
6
איפה הלימון ? בלי החמצמצות לא שווה
מתכון מחופף30.10.19

הצגת כל התגובות

5
אפשר , לשים תבלין קבאב, בבשר, במקום הרבה תבלינים.. ובמרק עגבניות ורסק עגבניות.
מחמוד31.10.19
4
השאר זה חיקוי..הקובה של הכורדים זה מספר 1
דוד 30.10.19
3
קובה סלק חובה להוסיף לימון
קובה סלק חובה להוסיף לימון02.11.19
2
זה מרק מתוק
בר30.10.19
1
מה עם הלימון? חייב להיות חמוץ מתוק... סתם מתוק זה ישעמם.
עירקי29.10.19
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22