כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עגבניות פשוט, טעים ומהיר הכנה

מתכון למרק עגבניות במרקם חלק כמשי שדורש 10 דקות עבודה ותוך חצי שעה מוגש לשולחנכם - חם, טעים וממכר. בזמן שהמרק על האש, הכינו טוסטים של גבינה צהובה כך שתגישו אותם לצד המרק כמו קרוטונים משודרגים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בטבת | 09.01.20
מרק עגבניות - פשוט, מהיר וטעים
מרק עגבניות - פשוט, מהיר וטעים (צילום: Jenn Kosar on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות או מרוסקות
  • 2 קופסאות שימורים של עגבניות שלמות במיץ
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 פרוסות לחם רגיל, ללא החלק הקשה, חתוכות לריבועים
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים ומעט אבקת מרק

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 3-5 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהבצל שקוף.

2. מוסיפים לסיר את העגבניות - בשלמותן - והמיץ שלהן. מערבבים ובעזרת מועך פירה, מועכים את העגבניות, עד שנותרים מהן רק פיסות קטנות.

3. מערבבים פנימה את הסוכר החום וריבועי הלחם, מביאים את המרק לרתיחה במשך 5 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהלחם ספוג לגמרי בנוזלים ומתחיל להתפורר.

4. מנמיכים לאש בינונית ומעבירים בזהירות מחצית מהמרק למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט בלנדר כשהמרק עדיין בסיר.

5. מוסיפים למרק שבמעבד המזון כף שמן וממשיכים לטחון במשך 2-3 דקות עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. יוצקים את המרק לקערה גדולה ומעבירים למעבד המזון את החלק השני של המרק שבסיר. מוסיפים לו כף שמן ומעבדים גם אותו למרקם חלק.

6. מחזירים את המרק הטחון לסיר, מוסיפים את ציר המרק או המים - לא חובה את כל הכמות, אפשר גם פחות, בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים מיד, חם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22