כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למרק ברוקולי עשיר עם תרד, כוסברה וקרוטונים קראנצ'יים

זהו לא מרק ברוקולי כבד וגבינתי, אלא גרסה פרווה, עמוסה בברוקולי ותרד שטובים לגוף ומעוטרת בקרוטונים פריכים קלים להכנה וטעימים כל כך, עד שמוטב כי תיזהרו לא להתמכר אליהם. אל תהססו להחליף את התרד בקייל, ארוגולה או ירקות אחרים. המרק עדיין יהיה מוצלח להפליא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג באדר | 19.03.20
מרק ברוקולי עשיר עם תרד, כוסברה וקרוטונים קראנצ'יים
מרק ברוקולי עשיר עם תרד, כוסברה וקרוטונים קראנצ'יים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

למרק:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית מלח גס + עוד - לפי הטעם
  • 450 גרם ברוקולי טרי, גבעולים ופרחים מופרדים וקצוצים
  • 2 כוסות עלי תרד
  • 5 כוסות ציר ירקות (או מים)
  • 1/4 כוס כוסברה
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לקרוטונים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 4 כוסות קוביות לחם
  • 1 כפית כוסברה קצוצה
  • 1 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

1. מכינים את המרק: בסיר בינוני, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך ושקוף, במשך 8-10 דקות.

2. מוסיפים את השום והמלח ומבשלים, תוך ערבוב, במשך כ-5 דקות.

3. מוסיפים את הברוקולי, התרד והציר (או מים). מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהברוקולי רך, במשך 13-15 דקות.

4. מכינים את הקרוטונים: בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית עם השום הכתוש והמלח. מוסיפים את הלחם ומקפיצים לכיסוי. מניחים את קוביות הלחם באופן אחיד על התבנית המוכנה ואופים עד להזהבה, במשך 13-15 דקות. בעודם חמים, מקפיצים את הקרוטונים עם הכוסברה והלימון.

5. מוסיפים את הכוסברה והפלפל השחור למרק. מעבירים בזהירות את המרק לבלנדר וטוחנים עד שהוא מקבל מרקם חלק (עובדים בקבוצות במידת הצורך). טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך. מחלקים את המרק בין קערות ומכניסים את הקרוטונים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22