כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עגבניות קר עם טעם עשיר ומיוחד

אמנם מדובר במרק קר ואנחנו בתחילת החורף, אך זהו יותר מתאבן לפתיחת הארוחה ולא עיקרית. מתכון למרק עגבניות ובזיליקום קר עם טעם עשיר ומיוחד הודות לפעולת הניקוז שעושים לחלק מהעגבניות. המרק מושלם לאירוח! סוגרים פינה עם לחם קלוי לטבילה (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בכסלו | 30.11.20
מרק עגבניות קר
מרק עגבניות קר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות
  • מלח
  • 1 שן שום גדולה, קלופה
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום (ניתן להחליף בכל חומץ אחר)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום
  • 1 כוס מים
  • קורט פפריקה חריפה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. חותכים לחצי 2 עגבניות בינוניות ומגרדים אותן בפומפייה (על החורים הגדולים). מניחים מסננת מעל קערה, מרפדים את החלק הפנימי של המסננת בבד לסינון גבינה ויוצקים מעל את מיץ העגבניות שהתקבל. נותנים למיץ להתנקז כך למשך שעה.

2. במקביל, חותכים לרבעים את העגבניות שנותרו ומערבבים אותן בקערה עם מלח, שן השום, החומץ ושמן הזית.

3. לאחר שעה מניקוז המיץ, אוחזים בקצוות הבד, סוגרים מלמעלה וסוחטים היטב את העגבניות שבפנים. מעבירים את המיץ שהתנקז לבלנדר יחד עם רבעי העגבניות המתובלות, עלי הבזיליקום, רסק העגבניות והמים. טוחנים יחד עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. בשלב זה מוסיפים את הפפריקה וטוחנים עוד קצת.

4. מניחים מסננת מעל קערה, מסננים את התערובת ומשם מעבירים את המרק לכוסות אישיים. מגישים מיד או מעבירים את המרק למקרר למשך 1-24 שעות. ככל שהמרק מקורר יותר זמן לפני, הוא טעים יותר.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מגרה ביותר
דיני30.11.20
1
נראהההה שלמותתתתתתתתתתתתת
דבורה30.11.20
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22