כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עדשים עם בטטות טעים ב-20 דקות עבודה

20 דקות עבודה, עוד חצי שעה על האש ויש לכם ארוחה משפחתית משביעה וטעימה - והכי חשוב: נטולת בשר, כי בדיוק עברנו שבת. מתכון למרק עדשים עם בטטות - ואתם תחליטו אם אתם מעדיפים אותו מחוספס וצ'אנקי או חלק לגמרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ט באדר | 13.03.21
מרק עדשים עם בטטות
מרק עדשים עם בטטות (צילום: Rezel Apacionado on Unsplash)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים עם מעט אבקת מרק
  • 1 כף שמרים תזונתיים (שמרי בירה) או גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
  • 2 כפיות בזיליקום מיובש
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 עלה דפנה מיובש
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 1 כוסות עדשים חומות
  • 450 גרם בטטות, חתוכות לקוביות
  • 4 כוסות קייל קצוץ (אופציונלי, אך מומלץ מאוד)

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה (כדי להבטיח פיזור אחיד של החום), מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל, הגזר, העגבניות והשום ומאדים במשך 1-2 דקות, עד שהם ריחניים ומעט רכים.

2. מוסיפים לסיר את ציר הירקות, 3 כוסות מים, השמרים התזונתיים / הפרמזן, הבזיליקום, האורגנו, הכורכום, עלה הדפנה, הפלפל השחור, שבבי הצ'ילי, המלח, מיץ הלימון והכמון. לבסוף, מוסיפים את העדשים והבטטות ומערבבים הכל יחד. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שהעדשים והירקות רכים.

3. מוציאים מהסיר את עלה הדפנה, מכבים את האש ובעזרת מוט בלנדר או בתוך מעבד מזון, טוחנים את המרק למרקם הרצוי.

4. מוסיפים למרק את הקייל הקצוץ, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית. מסירים מהאש ומגישים מיד, עם כף שמנת חמוצה מעל, אם תרצו.

(צילום: Rezel Apacionado on Unsplash)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22