כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק כתום קטיפתי וחלק על בסיס גזר וכרובית

מרק שמפגיש יחד גזר, כרובית ותפוחים ירוקים, מתובל היטב, טחון למרקם חלק וריח משגע בזכות רכיב סודי אחד: קרם פיסטוקים קלויים. מתכון למרק כתום קטיפתי, עמוס בערכים תזונתיים בריאים ומזינים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ט בכסלו | 23.11.21
מרק כתום על בסיס גזר וכרובית
מרק כתום על בסיס גזר וכרובית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס פיסטוקים גולמיים
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 3 תפוחים ירוקים, מגורענים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1/2 ראש כרובית, חתוכה לפרחים קטנים
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים גס
  • 2 כפיות אבקת כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 1/8 כפית פלפל אנגלי
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 7 כפות מים

אופן ההכנה:

1. מפזרים את הפיסטוקים בתבנית קטנה וקולים אותם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5-7 דקות.

2. מעבירים את הפיסטוקים הקלויים לסיר קטן ומכסים בכ-2.5 ס"מ של מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 35 דקות, עד לריכוך. מקפידים שהפיסטוקים יהיו מכוסים במים כל זמן הבישול - ומוסיפים עוד, אם צריך.

3. במקביל, מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול על אש בינונית. מוסיפים את הגזר, השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 2 דקות תוך ערבוב תכוף.

4. מוסיפים את התפוחים, הכרובית, הבצל, הכמון, הקינמון, הפפריקה, הפלפל האנגלי, המלח והפלפל השחור ומערבבים עד שהתבלינים והשמן מצפים בצורה אחידה את כל הירקות. מבשלים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

5. יוצקים לסיר את ציר הירקות או המים עם אבקת המרק, מערבבים קלות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהירקות רכים.

6. כשהפיסטוקים רכים, מסננים אותם מנוזלים ואז טוחנים בבלנדר גדול עם 7 כפות מים - מתחילים במהירות בינונית במשך 5 דקות ואז מגבירים למהירות הגבוהה ביותר במשך 2 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.

7. יוצקים את כל תכולת הסיר לבלנדר עם קרם הפיסטוקים וטוחניים הכל יחד עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים לסיר לחימום נוסף, אם צריך.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22