כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עדשים כתומות - קל, מהיר והכי טעים שיש

מחפשים תשובה הולמת ביותר לטמפרטורות שצונחות שם בחוץ? בבקשה: מתכון למרק עדשים כתומות מתובל היטב וטחון למרקם סמיך ומנחם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"א בשבט | 23.01.22
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני / גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • קורט מלח
  • 2 כפיות זרעי כמון קלויים וטחונים
  • 2 כפיות זרעי כוסברה קלויים וטחונים
  • 2 כפיות אבקת קארי חריפה
  • 800 גרם עגבניות קצוצות מקופסת שימורים
  • 450 גרם עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
  • 2 ליטר מים + כפית אבקת מרק / ציר ירקות / ציר עוף
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט פלפל קאיין או פפריקה חריפה (לא חובה)
  • מיץ מ-1/2 ליים או לימון סחוט היטב

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול עם תחתית כבדה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך. מוסיפים שום, 1/2 כפית מלח, זרעי כמון, זרעי כוסברה ואבקת קארי ומערבבים במשך דקה, עד שהשום נעשה ריחני.

2. מוסיפים את כל תכולת קופסת שימורי העגבניות, יחד עם המיץ, מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות מעט. טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח.

3. מוסיפים לסיר את העדשים והמים עם אבקת המרק או ציר הירקות / העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

4. טועמים, מוסיפים עוד קצת מלח וממשיכים לבשל 15-30 דקות נוספות, עד שהעדשים מתפרקות והמרק נעשה סמיך. בעזרת גב של כף, מועכים כ-1/4 מכמות העדשים לדופן הסיר כדי להסמיך עוד יותר את המרק. מתבלים בפלפל שחור, קאיין או פפריקה ועוד קצת מלח, אם צריך. מערבבים פנימה את מיץ הליים או הלימון ומכבים את האש.

אפשר להגיש את המרק כך או לטחון אותו למרקם הרצוי במעבד מזון או בבלנדר. מגישים מיד, חם.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חשוב מאד: כל כמה דקות לבחוש ולשים על האש הקטנה ביותר. לא לעבור על חצי שעה: לחומרים יש נטיה לשקוע ולהידבק לתחתית הסיר. הנמכתי, שמתי על אש קטנה, ובכ"ז כמות יפה מאד של החומר שקעה לי למטה ונדבקה (בחשתי רק לפני הרתיחה). העברתי לסיר אחר וטחנתי, ולא השתמשתי בחום, רק הקצת שחדר לתערובת נטחן ונראה כמו תבלין.
רבקי, ירושלים24.01.22
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22