כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

רוצים להפיל לכולם את הלסת מהמנה הראשונה? זה המתכון המושלם. שף דני אביב ממסעדת אנטריקוט עם מרק כרובית סמיך וטעים שנראה מיליון דולר אבל בעצם סופר פשוט להכנה (מתכונים, אוכל)

1
שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם | ד' בכסלו | 28.11.22
מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין
מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כרישה נקייה, פרוסה
  • 2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים, חצויים ואז פרוסים
  • 2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1 כרובית שטופה ונקייה, מחולקת לפרחים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מבחר פטריות - פורטבלה, שומפיניון ויער, פרוסות
  • 1 כף עלי טימין
  • 1/2 כפית שמן כמהין לבנות (לא חובה)
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

את המנה הנהדרת הזו צילמתי עם השף דני אביב ממסעדת אנטריקוט המיתולוגית בירושלים - גללו למטה למתכון וסרטון הכנה מפורט.

הסיפור של אנטריקוט מתחיל ב-1997, כשנה לאחר שהאחים אסרף חזרו מניו-יורק והבינו שאין בירושלים מסעדה איכותית גלאט למהדרין ופתחו את מסעדת הבשרים אנטריקוט בכניסה להר חוצבים - מסעדה שכולה עונג וחווית טעמים לכל קרניבור וחובבי בשר אמיתי שסוף סוף נתנה מענה גם לשומרי כשרות למהדרין המקפידים על קלה כבחמורה.

במהלך השנים פתחו האחים עסקים נוספים ובהם קצביית בוטיק וול-דאן שהפכה לשם דבר עם הבשר הטרי האיכותי ביותר שיש בכל הארץ ובעולם לשומרי כשרות למהדרין. במרוצת השנים נפתחו עוד ועוד קצביות וול דאן בכל רחבי הארץ שמציעות מטעמים ומוצרים משלימים נוספים לחוויית בשר מושלמת - גם בבית (לחצו כאן למגוון מתכונים שווים מבית וול דאן).

לפני כשנתיים החלה המסעדה המיתולוגית והאהובה להיות צפופה לקהל הלקוחות הנאמן שמאד נהנה מהבשרים והטעמים ומכל מטעמי השף, והאחים אסרף החליטו לפתוח מסעדה במרומי ההר בכניסה לירושלים מול נוף ירושלמי מרהיב, במקום פינתי ושקט עם הרבה אוויר ואווירה, בעיצוב מרהיב וקלאסי המשלב גווני אפור מט, זהב וטורקיז עדין, תאורה נעימה ומרגיעה וריהוט אירופאי. חלל המסעדה רחב ידיים ומחולק לאולם ראשי הכולל בר יינות מוזהב, מקומות ישיבה עם פרטיות ונוחות מירבית, בשילוב צמחיה המשרה רוגע ושלווה, וכן מרפסת גדולה עם חלונות ענק הצופים לנוף המהמם של ירושלים, ובאמצע מזרקה יפהפייה עם מים חיים זורמים. במקום ישנו גם חדר VIP יוקרתי וייחודי לכנסים ואירועים, עם יציאה לגינה המשקיפה על הרי ירושלים, ואולם אירועים בעיצוב חדשני ומזמין לעריכת אירועים ושמחות עד 300 איש.

על כל היופי הזה מנצח השף דני אביב שתכנן במשך חודשים תפריט ים תיכוני מקומי מחומרי גלם איכותיים ביותר ושילוב של טעמים חדשים ומסורתיים לצד מנות בשר משובחות במיוחד.

דבר אחד לא השתנה: אנטריקוט היא עדיין ממסעדות הבשרים הטובות והיפות ביותר בישראל ופחות או יותר היחידה שמצדיקה נסיעה לירושלים.

כתובת: רחוב קרית המדע 22 ירושלים
מנהל המסעדה - דור אסרף: 050-3337739

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק על אש נמוכה, מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את כל הירקות החתוכים - מלבד הכרובית ותפוחי האדמה.
2. לאחר 15 דקות, מגביהים את האש, מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה במשך 3 דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית, מכסים הכל במים, מתבלים במלח, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה.

4. טוחנים בבלנדר את תכולת הסיר ואז מסננים במסננת דקה לקבל מרק חלק.

5. במקביל, מחממים 1-2 כפות שמן במחבת על אש גבוהה ומקפיצים את הפטריות הפרוסות, מתובלות במלח, פלפל שחור וטימין.

אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקערות אישיות, מפזרים מעל מהפטריות המוקפצות, מזלפים מעל שמן כמהין ומגישים מיד.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
שמן כמהין...
מיליון דולר29.12.22
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22