כיכר השבת

בריאות לפני הכל

מתכון לסלט בטטה ופטה עם רוטב ויניגרט - קליל אך עשיר

אנחנו אוהבים לאכול את הסלט הזה כשהבטטות חמות, ישר מהתנור. אבל הוא גם טעים למדי בטמפרטורת החדר לאחר יום, יומיים או שלושה. כדי להעניק לו מעט יותר נפח, ניתן להוסיף לו ירקות עליים כמו תרד או קייל ולהניח מעליו ביצת עין כשהחלבון נוזל על פניו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בטבת | 26.01.20
סלט בטטה ופטה עם רוטב ויניגרט - קליל אך עשיר
סלט בטטה ופטה עם רוטב ויניגרט - קליל אך עשיר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות (בערך 900 גרם)
  • 1 בצל סגול קטן, חתוך לטבעות דקות
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 1/2 כוס גבינת פטה, מפוררת
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה, קצוצה

לרוטב:

  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס שמן זית כתית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. על תבנית גדולה המרופדת בנייר אפייה, מניחים את הבטטות והבצל ומטפטפים מעל שמן, מלח ופלפל.

2. מפזרים אותם באופן שווה על הנייר, בשכבה אחת. אופים עד שהבטטות רכות, בערך 20 דקות. נותנים להן להתקרר במשך 10 דקות ואז מעבירים לקערה גדולה.

3. בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מקציפים יחד את החומץ, החרדל, הדבש והתבלינים. שופכים בהדרגה את השמן, תוך הקצפה מתמדת, עד להתחממות. מתבלים במלח ופלפל.

4. מקפיצים את הבטטות עם הרוטב, החמוציות, הפטה והפטרוזיליה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21