כיכר השבת

מיוחד

מתכון לסלט הדרים עם ויניגרט הדרים ובצל סגול כבוש

כשבא לכם להתפנק עם ארוחת ביניים שוברת שגרה או לגרום לאורחים לחשוב שאתם שפים הו כה מדהימים - זה הסלט: מתכון לסלט על בסיס כל פרי הדר שאתם אוהבים עם עלים ירוקים ואבוקדו, כשהכוכב האמיתי כאן זה רוטב הוויניגרט ותוספת הבצל הכבוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז בטבת | 20.12.21
סלט הדרים עם ויניגרט הדרים ובצל סגול כבוש
סלט הדרים עם ויניגרט הדרים ובצל סגול כבוש (צילום: The Fry Family Food Co. on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • תערובת מיקרו עלים
  • חופן נבטים
  • 2 אבוקדו בשלים, פרוסים
  • 3 קלמנטינות רכות (או כל פרי הדר אהוב אחר), מקולפות ומחולקות לפלחים
  • 2 כפות גרגירי רימון

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות מיץ קלמנטינות / תפוזים
  • 1 כף מיץ ליים / לימון
  • גרידת קליפה מליים אחד או לימון קטן
  • 1 כף עירית קצוצה דק
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1 כף סוכר קוקוס או סירופ מייפל
  • מלח ופלפל שחור

לבצל הסגול הכבוש:

  • 1/2 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 6 גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 בצל סגול גדול, פרוס דק

אופן ההכנה:

מתחילים בכבישת הבצל הסגול:
1. בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים חומץ תפוחים, מים, סוכר, מלח, גרגירי פלפל שחור ועלי דפנה תוך ערבוב עדין, עד שהסוכר נמס. כשהסוכר נמס, מכבים את האש ויוצקים את התערובת על הבצל הסגול. מניחים בצד למשך שעה לפחות ורצוי אף יותר.

הכנת הוויניגרט:
2. במעבד מזון, מניחים את כל רכיבי הרוטב, מלבד מלח ופלפל שחור, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

את הסלט מרכיבים לכל סועד בצלחת נפרדת:
3. מניחים מצע של מיקרו עלים ב-4 צלחות שטוחות, מסדרים מעל פרוסות אבוקדו ופלחי קלמנטינה, מקשטים בבצל הכבוש, נבטים וגרגירי רימון, יוצקים מעל מרוטב הוויניגרט ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21