כיכר השבת

ניצול שאריות

מתכון לסלט פנצנלה מושלם עם עגבניות בשלות וחלה משבת

סלט שמגיע מהעיר פירנצה שבטוסקנה, איטליה והשילוב המרכזי בו עגבניות עסיסיות, ולחם מאתמול - או חלה משבת. במתכון הבא הוספנו פלפלים קלויים ובמיה פריכה וזה פשוט מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י' באדר ב' | 13.03.22
סלט פנצנלה
סלט פנצנלה (צילום: Lisa Holmen Photography)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 כפות שמן זית
  • 8 במיה, פרוסות לחתיכות של 2 ס"מ
  • 1 שן שום, פרוסה דק
  • קורט מלח
  • 1/2 לימון
  • 250 גרם חלה משבת או לחם מאתמול (רצוי ג'בטה או לחם מחמצת), קרועה גס
  • 600 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 3/4 כוס עלי בזיליקום טריים, שטופים היטב
  • 50 גרם זיתי קלמטה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מניחים את הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים אותם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות, עד שהקליפה מתנפחת ומשחירה קלות. מוציאים לקרש חיתוך, מצננים וחותכים אותם לרצועות ארוכות ודקות.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים כף שמן זית. מוסיפים את פרוסות השום, קורט מלח ואת הבמיה ומטגנים עד שהיא זהובה ומעט פריכה. מכבים את האש, ממתינים שהבמיה תצטנן קצת ואז סוחטים מעל לימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. בקערה גדולה, מניחים את העגבניות עם 1/2 כפית סוכר ונותנים להן להגיר מיצים במשך 20 דקות.

4. מוסיפים לעגבניות את הבצל, הפלפלים הקלויים, הבמיה המטוגנת ואת קרעי הלחם. מזלפים מעל חומץ ו-4 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מפזרים מעל עלי בזיליקום וזיתים, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21