כיכר השבת

מתכון לעוגת שוקולד חלבית עשירה Waldorf 28

שף קונדיטור קלוד בן סימון ממלון וולדורף אסטוריה ירושלים חושף מתכון לעוגת שוקולד חלבית ועשירה – 'Waldorf 28', המבוססת על עוגת השוקולד האגדית של בוטיק השוקולד הצרפתי 'La Maison du Chocolat' (מתכונים, אוכל)

שף קונדיטור קלוד בן סימון | כיכר השבת | ד' בתמוז | 10.07.16
"וולדורף 28": עוגת שוקולד חלבית עשירה
"וולדורף 28": עוגת שוקולד חלבית עשירה (צילום: אתי נמיר)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • לעוגה:
  • 200 גרם חמאה
  • 150 גרם מרציפן איכותי (מומלץ מרציפן LUBECA 70%)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 100 גרם קמח
  • 210 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו (מומלץ ולרונה) , מומס
  • 70 גרם סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • לציפוי:
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאת קקאו
  • 60 גרם 'ברס' - אגוזי לוז מקורמלים / מסוכרים גרוסים

אופן הכנת עוגת שוקולד בוטיק עשירה:

כמות: 2 עוגות אינגליש קייק - כל תבנית בגודל 20X8 ס"מ

הכנת העוגה:

1. בקערת מיקסר שמים את החמאה, החלמונים והמרציפן, ובעזרת וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית, במשך כ-8 דקות, עד לקבלת מרקם חלק, אחיד ובהיר.

2. מוסיפים לתערובת את אבקת הסוכר, וממשיכים לערבב במשך מספר דקות נוספות. מוסיפים את הקמח, ומערבבים מעט.

3. ממיסים את השוקולד, ומוסיפים אותו לתערובת. מערבבים יחד עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.

4. בקערה נפרדת, מקציפים חלבונים, סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב אך רך, שלא יהיה נוקשה.

5. מוסיפים את הקצף שנוצר לקערת המיקסר הראשונה ומקפלים בעדינות בעזרת מרית את הקצף לתוך התערובת.

6. שופכים את המסה שהתקבלה לתוך 2 תבניות אינגליש קייק, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-155 מעלות למשך 40 דקות.

הכנת הציפוי:

7. שוברים את השוקולד הלבן ומניחים את השברים בתבנית אפייה רחבה. מכניסים לתנור ל-120 מעלות, למשך 20 דקות שבמהלכן צריך לערבב את השוקולד בתוך התבנית, בערך כל 3 דקות (חשוב ביותר להוציא את השוקולד מהתנור כאשר התקבל גוון זהוב קרמל).

8. מעבירים את השוקולד שהתקבל לתוך מעבד מזון לקבלת מרקם חלק, ללא גרגירים.

9. מעבירים לקערה את השוקולד וממיסים בבן מארי יחד עם חמאת הקקאו. מוסיפים את הברס ומערבבים קלות. מסירים מהאש ומחכים שיתקרר ל-32 מעלות.

רגע האיחוד:

10. כאשר העוגות אפויות, מוציאים מהתנור, וממתינים שיתקררו. לאחר צינון מלא, מניחים את העוגות על רשת עם תבנית מתחת ויוצקים את הציפוי על העוגות.

שף קונדיטור קלוד בן סימון (צילום: אתי נמיר)

שף קונדיטור קלוד בן סימון נולד בצרפת, דור שני למשפחת קונדיטורים מפריז, העיר בה למד בבית ספר לקונדיטוריה, עבד בחנות הבוטיק של רשת 'לאדורה' (Laduree) פריז, במגדניה של 'פייר הרמה פריז', (Pierre Hermé) במסעדת 'טיוואן' (Taillevent) המפורסמת בעלת כוכבי המישלן, 'בשוקולה' של ז'אק ג'נין (Jacques Genin).

משנת 2013 ועד היום, עם פתיחת מלון וולדורף אסטוריה ירושלים, לאחר ניסיון רב שנים, מכהן בן סימון כשף קונדיטור של המלון.

מלון וולדורף אסטוריה נבנה על יסודותיו של מלון היוקרה 'הפאלאס', ונחשב לפרויקט המלונאי היקר ביותר בישראל עם עלות השקעה של כ-150 מיליון דולר. לאחרונה, דורג המלון במקום השביעי בין מאה המלונות הטובים בעולם ונבחר למלון הטוב במזרח התיכון, על ידי מגזין התיירות היוקרתי 'Condé Nast Traveller'.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23