ליד הקפה

מתכון למאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

מעולם לא השתייכנו לחוג המעריצים של הדלעת, עד שהוספנו לה סוכר. מאפינס הדלעת הקלים הללו רכים, טעימים במיוחד ונשארים לחים כ-5 ימים (!). הם דורשים 10 דקות הכנה (ואנו דורשים מכם להכפיל כמויות כי הם פשוט נחטפים) וכל זאת ללא מיקסר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ⅔1 כוסות (230 גרם) קמח לבן מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¼1 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר מגורען
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • ¼1 כוסות (285 גרם) מחית דלעת
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית מאפינס מסיליקון או מרפדים תבנית קאפקייקס בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה טורפים את הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון, הג'ינג'ר, אגוז המוסקט והמלח.

3. בקערה בינונית, טורפים את הביצים והסוכרים עד לאיחוד. מוסיפים את השמן ומקציפים עד להטמעה. מוסיפים את מחית הדלעת והחלב ושוב, טורפים עד לאיחוד. יוצקים את תערובת הדלעת לתערובת הקמח ומערבבים בעדינות רק עד להשתלבות מלאה.

4. מחלקים את הבלילה באופן שווה בתבנית. אופים 16-22 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז מאפין יוצא נקי. מניחים להתקררות 5 דקות בתבנית ואז מעבירים לרשת התנור לצינון מלא.

מאחסנים במקרר בכלי אטום. מביאים לטמפרטורת החדר טרם ההגשה. ניתן גם להקפיא עד חודשיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר