ליד הקפה

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס כמו של מאפיות

עוגיות שוקולד צ'יפס ביתיות לא משתוות לאלו הקנויות. הטעם, המרקם, הגודל, או בכלל החוויה. הן פשוט יותר טובות. אבל לא עוד, כי עם המתכון הזה תיצרו עוגיות שוקולד צ'יפס של קונדיטוריות מובחרות, במטבח שלכם. יש להן קצוות פריכים וחלק מרכזי רך ולעיס ובקיצור, מושלמות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 150 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר מגורען
  • 100 גרם סוכר חום
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 240 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. ממיסים את החמאה בסיר קטן, על אש נמוכה-בינונית. מניחים לה להתקרר, תוך כדי הכנת שאר המרכיבים.

3. בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

4. מוסיפים את הסוכרים לקערה נפרדת, יחד עם החמאה המומסת. בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים אותם יחד במשך כדקה. מוסיפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ובעזרת מרית מקפלים אותה יחד רק עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים אותם פנימה.

5. בעזרת כף עוגיות, יוצרים 16 עוגיות ומניחים אותן במקרר. נותנים להם לשבת בו למשך שעה. מניחים 6 עוגיות בכל תבנית ואופים 12-13 דקות.

6. לאחר האפייה, נותנים להן להתקרר בתבנית 5 דקות ואז משתמשים במרית כדי להעבירן לרשת התנור לצינון מלא.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר