ליד הקפה

מתכון לעוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

קיבלנו את המתכון לעוגה הנימוחה והמרשימה הזו מקולגה שהביאה למשרד שאריות שנותרו משבת ו-וואו, היא פשוט שבתה אותנו והיינו חייבים לנסות גם. זו עוגת חמאת בוטנים הטובה ביותר שתאכלו אי פעם, באחריות. והזיגוג שמגיע מעליה הוא כמו פאדג'. אל תוותרו עליו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לעוגה:

  • 2 כפות קמח מנופה
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס חמאה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים

לזיגוג:

  • 1/2 כוס חמאה
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 1/3 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾4 כוסות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית אפייה מרובעת.

2. מכינים את העוגה: טורפים את הקמח, הסוכר והסודה לשתייה בקערה גדולה. מקציפים את החלב, הביצים והווניל לתערובת הקמח באמצעות מיקסר, במהירות נמוכה, עד לקבלת בלילה חלקה.

3. מניחים את המים, החמאה, השמן וחמאת הבוטנים בסיר; מבשלים ומערבבים על אש בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה, כ-5 דקות. מאחדים את תערובת חמאת הבוטנים ותערובת הקמח; יוצקים ומורחים על התבנית המוכנה.

4. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, כ-20 דקות.

5. מכינים את הציפוי: ממיסים את החמאה וחמאת הבוטנים בסיר, על אש בינונית; מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מערבבים פנימה את החלב והווניל עד לאיחוד. מקציפים פנימה את אבקת הסוכר עד שהציפוי חלק, 3 עד 5 דקות.

6. יוצקים את הציפוי על העוגה החמה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר