ליד הקפה

מתכון לעוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

העוגיות הפרסיות הללו מתובלות בעדינות ובדיוק רב וכן, מתאימות גם לפסח, מכיוון שאינן מכילות קמח. הן אגוזיות, לעיסות ובעלות מראה חיצוני פריך ואפשר להשתמש בפיסטוקים או שקדים במקום באגוזי מלך לצורך הכנתן. רק שימו לב לעטות כפפות בזמן גלגול הכדורים, מכיוון שהתערובת יכולה להיות קצת דביקה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • ½1 כוסות אגוזי מלך טחונים דק
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 חלמונים גדולים, מחולקים
  • 1 כף הל טחון
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף מי ורדים
  • 1 כפית מים
  • 1/2 כוס חתיכות אגוז לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. מערבבים את אגוזי המלך הטחונים, הסוכר, 3 חלמונים, ההל, הסודה לשתייה ומי הוורדים בקערה בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה. מגלגלים חתיכות בצק בגודל כפית לכדורים ומניחים במרחק של 5 סנטימטרים זה מזה על התבניות המוכנות.

3. טורפים את החלמון הנותר והמים בעזרת מזלג. מהדקים חתיכת אגוז לתוך כל עוגייה ואז מברישים בזיגוג החלמון.

5. אופים עד להזהבה, כ-20 דקות. העוגיות ייראו רכות ולא עשויות, אך הן יתקשו במידה ניכרת כשיתקררו.

6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות על נייר האפייה לפחות 10 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר