לכבוד שבת

מתכון לעוגת חמאה חמה וטעימה

עוגת החמאה הזו עשירה ולחה. תוכלו להכין לה ציפוי משדרג אם תרצו, אך היא לגמרי עומדת בפני עצמה. ניתן להוסיף גם פירות רכים כמו אוכמניות או תותים ואף אגוזי פקאן, מלך או שקדים. רק שימו לב לא לערבב את הבלילה יתר על המידה, רק עד להטמעת כל המרכיבים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ½1 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס חלב, בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20 סנטימטרים ומרפדים בנייר אפייה.

2. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לקערה גדולה.

3. מקציפים את הסוכר והחמאה יחד בקערה של מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.

4. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, בקבוצות של 1/2 כוס, לסירוגין עם החלב, מקציפים את הבלילה קצרות לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, כ-30 דקות. משאירים להתקררות בתבנית במשך 10 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר