לכבוד שבת

מתכון לעוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

עוגת השוקולד הזו כל כך לחה ומפנקת, שאין צורך להוסיף לה גנאש שוקולד שתמיד נלווה לעוגות שוקולד. הסוד לטקסטורה הנדירה שלה? שימו לב לסקופ הקולינרי הבא: שמנת חמוצה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 170 גרם קמח לבן
  • 70 גרם אבקת קקאו
  • ¾ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 350 גרם סוכר מגורען
  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • 200 גרם שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית כיכר לחם בגודל של כ-23X3 סנטימטרים בנייר אפייה.

2. מנפים יחד את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.

3. בקערת ערבוב, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות גבוהה, 3 דקות. מגרדים את דפנות הקערה ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים אותן פנימה עד לשילוב. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים. מערבבים פנימה חצי מתערובת הקמח ואז את השמנת החמוצה. מוסיפים את החצי השני של תערובת הקמח ומערבבים שוב רק עד לשילוב. מגרדים את דפנות הקערה עם מרית כדי לוודא שכל המרכיבים שולבו.

4. שופכים את בלילת העוגה לתבנית המוכנה ואופים למשך שעה ו-25-30 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר