כיכר השבת

המאפייה

מתכון לעוגת גלידת פיסטוק אפויה עם זיגוג ליים מתוק

פרוסה של עוגה בחושה רכה רכה כמו ענן עם פיסטוקים מתפצפצים בפנים ומעל ציפוי ליים מתוק-חמצמץ. יש ביס מושלם מזה? מתכון לעוגת גלידת פיסטוק אפויה עם זיגוג ליים (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ו באייר | 27.04.21
עוגת גלידה אפויה עם פיסטוקים וזיגוג ליים מתוק
עוגת גלידה אפויה עם פיסטוקים וזיגוג ליים מתוק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 מ"ל גלידת פיסטוק איכותית, רכה מאוד (רצוי חלבית)
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/3 כוס פיסטוקים גולמיים קצוצים

לזיגוג:

  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1/3-1/2 כוס מיץ ליים
  • גרידת קליפה מ-2 ליים

לקישוט: פיסטוקים קצוצים, שוקולד לבן מגורד, עלי ורדים מיובשים (אופציונלי)

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מערבבים את הגלידה והקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות רק עד לאיחוד.

    2. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או עגולה, מרופדת בנייר אפייה משומן.

    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 35-40 דקות.

    4. במקביל, מערבבים היטב בקערה קטנה את אבקת הסוכר, מיץ הליים וגרידת קליפת הליים. כשהעוגה מוכנה, ממתינים שהיא תצטנן לחלוטין ורק אז יוצקים עליה את הזיגוג ומקשטים בפיסטוקים קצוצים ו/או שוקולד לבן מגורד. עלי ורדים מיובשים יכולים להיות תוספת נאה לעוגה מרשימה במיוחד.

    הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

    4 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    3
    אפשר להכין עם כל גלידה?
    ללא שם29.04.21
    2
    נראה טוב אפשר לוותר על הזיגוג?
    סמדר28.04.21
    כן, אפשר לוותר על הזיגוג
    מערכת כיכר אוכל28.04.21
    1
    מהמם חייבת לנסות
    לאה 27.04.21
    מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

    עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

    ורד כהן | 11.01.24

    אשת חיל

    רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

    טובה אור | 27.12.23

    לכבוד חנוכה

    עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

    אוראל בראל | 07.12.23

    עוגה טרנדית

    'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

    אוראל בראל | 30.11.23

    כשיופי וטעם נפגשים

    עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

    אוראל בראל | 23.11.23
    ש

    כלי קודש

    משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

    כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

    קלת הכנה

    מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

    אוראל בראל | 08.11.23

    שנה מתוקה

    לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

    אוראל בראל | 12.09.23

    תתפנקו

    עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

    אוראל בראל | 24.08.23

    טעים ויפה!

    עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

    אוראל בראל | 20.07.23
    ש

     לא רק מפגע אסתטי

    לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

    כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

    יפה וטעימה!

    עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

    אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

    ליד הקפה

    קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

    כיכר אוכל | 23.03.23

    לכבוד שבת

    מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

    כיכר אוכל | 16.03.23

    ליד הקפה

    כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

    כיכר אוכל | 15.03.23
    ש

    כלי קודש

    אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

    כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

    ליד הקפה

    כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

    כיכר אוכל | 14.03.23

    ליד הקפה

    מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

    כיכר אוכל | 12.03.23

    ליד הקפה

    עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

    כיכר אוכל | 09.03.23

    לכבוד שבת

    כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

    כיכר אוכל | 09.03.23
    ש

    10,000 דונם

    פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

    כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

    ליד הקפה

    יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

    כיכר אוכל | 22.02.23

    באנו לשדרג

    אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

    כיכר אוכל | 14.02.23

    ליד הקפה

    הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

    כיכר אוכל | 09.02.23