כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לטארט קראמבל אפרסקים שלא תפסיקו ליישר

מאפה יפהפה שעשוי משכבות פריכות ועסיסיות של קראסט שקדים כבסיס, אפרסקים מתוקים באמצע וקראמבל אגוזי פקאן. מתכון לטארט קראמבל אפרסקים שאפשר להכין גם מרכיבים שלא מכילים גלוטן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג בתשרי | 19.09.21
טארט קראמבל אפרסקים ואגוזי פקאן
טארט קראמבל אפרסקים ואגוזי פקאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לקראסט שקדים:

  • 3 כוסות קמח שקדים מנופה
  • 3/4 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפיות מלח
  • 240 גרם חמאה, מומסת

לקראמבל פקאן:

  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • 1/2 כוס קמח מנופה - אפשר קמח ללא גלוטן
  • 120 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • 1 כפית מלח

למלית האפרסקים:

  • 45 גרם חמאה, מומסת
  • 3 ביצים
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפות קמח מנופה - אפשר קמח ללא גלוטן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 8 אפרסקים - 5 מתוכם קצוצים, 3 מתוכם פרוסים לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

הכנת קראסט השקדים:
1. במעבד מזון, טוחנים יחד קמח שקדים, שקדים טחונים, סוכר קוקוס, סירופ מייפל, מלח וחמאה מומסת - עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים את הבצק לתבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מהדקים את הבצק לשכבה אחידה על תחתית התבנית. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר לשעה.

הכנת קראמבל הפקאן:
2. בקערה, מערבבים היטב בידיים פקאנים קצוצים, קמח, חמאה מומסת, סוכר קוקוס ומלח.

הכנת מלית האפרסקים:
3. בקערה, מניחים חמאה מומסת, ביצים, סירופ מייפל, קמח, מלח, תמצית שקדים ואת האפרסקים הקצוצים. טורפים היטב במטריפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הטארט:
4. יוצקים את מלית האפרסקים על קראסט השקדים הקר ומסדרים מעל המלית את פרוסות האפרסקים. מכסים הכל בשכבה אחידה של קראמבל פקאן.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהמאפה מבעבע וזהוב. מוציאים מהתנור, נותנים לטארט לעמוד 15 דקות בטמפרטורת החדר לפני החיתוך וההגשה.

מגישים מיד או שומרים את הטארט מכוסה במקרר עד להגשה.

מומלץ: להגיש פרוסת טארט חמה לצד כדור גלידת וניל קרה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23