כיכר השבת

30 דקות עבודה

מתכון לעוגיות שיבולת שועל במילוי חמאת בוטנים טבולות בשוקולד

הפינוק הכי עסיסי, טעים, מתוק ומנחם ביום גשום עם כוס קפה בצד. או שוקו, או תה! אנחנו לא בררניים. מתכון לסנדוויץ' עוגיות שיבולת שועל במילוי חמאת בוטנים טבול בשוקולד (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ח' בטבת | 12.12.21
עוגיות שיבולת שועל במילוי חמאת בוטנים טבולות בשוקולד
עוגיות שיבולת שועל במילוי חמאת בוטנים טבולות בשוקולד (צילום: Andy Hay on Unsplash)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 360 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום

למילוי:

  • 3/4 כוס חמאת בוטנים
  • 120 גרם חמאה
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 2 כוסות שוקולד קצוץ שמתאים להמסה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים את החמאה והסוכר החום ומעבדים על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם חלק.

2. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל והסודה לשתייה. מנמיכים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד לקבלת בצק וזהו - לא מעבדים יותר מדי כדי לא לפגוע בפריכותן של העוגיות.

3. לאחר שמתקבל בצק, מחלקים אותו ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעובי של 0.5 ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות עגול בקוטר 6 ס"מ, קורצים עיגולים מהבצק ומסדרים אותם בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.

5. במיקסר על מהירות בינונית, מעבדים יחד את חמאת הבוטנים והחמאה. לאחר 2 דקות, מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, מגבירים למהירות גבוהה, מעבדים במשך דקה ומכבים.

6. במקביל, ממיסים את השוקולד על בן מארי או בפולסים במיקרוגל, עד לקבלת קרם חלק.

הרכבת סנדוויץ' העוגיות:
7. מורחים את קרם חמאת הבוטנים על מחצית מכמות העוגיות וסוגרים עם עוגיה נוספת. טובלים חצי מהסנדוויץ' בשוקולד המומס ומסדרים את הסנדוויצ'ים המוכנים בתבנית. ממתינים עד שהשוקולד מתמצק לחלוטין על העוגיות ונהנים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מה במקום חמאה
ללא שם14.12.21
1
אלרגיה להטמין. יש תחליף מתאים וםרווה
שירה15.12.21
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23