כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לעוגיות מדלן צרפתיות

עוגיות קטנות, נימוחות ומתוקות שמגיעות מהמטבח הצרפתי וסימן ההיכר שלהן הוא הארומה החמאתית הממכרת שעוטפת את החלל כשהן יוצאות מהתנור. הכי כיף לאכול אותן טריות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בכסלו | 30.11.22
עוגיות מדלן צרפתיות
עוגיות מדלן צרפתיות (צילום: Lizzy Komen on Shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 ביצים גדולות, טרופות
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס קמח מנופה + 1 כף קמח לתבנית
  • 115 גרם חמאה ללא מלח + 30 גרם חמאה לשימון התבנית
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/4 כפית גרידת לימון
  • אבקת סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והסוכר. מוסיפים 3/4 מתערובת הביצים הטרופות ומערבבים במרץ עם כף עץ עד שמתקבלת בלילה חלקה וסמיכה. אם הבלילה נוקשה מדי, מוסיפים מעט מהביצים הטרופות שנותרו. מניחים את הבלילה בצד ל-10 דקות מנוחה.

2. בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה, ממיסים את החמאה עד שהיא מקבלת גוון זהוב בהיר. מסירים מהאש ונותנים לה להצטנן מעט.

3. מוסיפים את הביצים הטרופות שנותרו לבלילת הבצק ואת החמאה המומסת והמצוננת ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל וגרידת הלימון וטורפים במרץ עד שהבלילה אחידה לגמרי ודלילה יותר. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים ב-15 גרם חמאה רכה תבנית עוגיות מדלן עם 12 שקעים (את החמאה הנותרת שומרים לנגלה הבאה של האפייה). מפזרים מעט קמח על השקעים.

6. יוצקים מחצית מהבלילה בשקעי התבנית ואופים על רשת בחלק העליון או האמצעי של התנור במשך 14-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות קלות בקצוות, מזהיבות במרכז ומתכווצות מעט בתבנית.

7. לאחר האפייה, מצננים את התבנית על רשת ומחלצים את העוגיות בזהירות. שומרים את העוגיות בכלי אטום במקרר עד יומיים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23