כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לשניצל זהוב ואקסטרה פריך תוך חצי שעה

והכי כיף? אין צורך בטיגון בשמן עמוק. מתכון מהיר ולא מסובך שאתם עומדים להכין שוב ושוב לשניצל שאפשר להכין מחזה עוף או הודו, בציפוי קריספי מתפצפץ. מוסיפים בצד תפוחי אדמה אפויים או פירה והארוחה מוכנה (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט בחשוון | 17.11.19
שניצל זהוב ואקסטרה פריך
שניצל זהוב ואקסטרה פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 נתחים גדולים של חזה עוף / חזה הודו במשקל כולל של 600 גרם
  • מלח ופלפל שחור
  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם מסוג פנקו
  • שמן לטיגון - קנולה / צמחי

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתחי העוף על משטח עבודה, מכסים בנייר אפייה או בניילון נצמד ודופקים בפטיש לעובי של 0.8 ס"מ. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים.

2. בצלחת אחת מניחים הקמח ובצלחת שנייה את פירורי הלחם.

3. מצפים כל נתח עוף בקמח, מנערים, טובלים בביצים, מנערים ומצפים בפירורי הלחם. מצמידים את הנתחים לפירורים כדי שיידבקו היטב. מניחים את הנתחים המוכנים בצלחת נקייה.

4. במחבת גדולה עם תחתית כבדה מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ על אש בינונית-גבוהה. כדי לבדוק שהשמן חם מספיק לטיגון, מכניסים פנימה קצה של אחד מנתחי העוף המצופים - השמן אמור לתסוס מיד.

5. כשהשמן חם, מניחים בזהירות 2 שניצלים ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה עמוקה ויפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר השניצלים.

מגישים מיד, חם, לצד פירה או תפוחי אדמה אפויים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
לא חשבתי שיש צורך בשמן עמוק.
רחל17.11.19
4
בטוח לנער את הביצים ?? למה לא מספיק לנער רק את הקמח ??
אביאל17.11.19
3
אין שום דבר ייחודי במתכון
ומה חידשתם? 17.11.19

הצגת כל התגובות

2
ומלבד המצרכים שהוזכרו, חשוב לפרוס את חזה העוף דק דק. ואז החגיגה מושלמת.
שלומי17.11.19
1
ואיך מכינים ביצה קשה??
איש21.11.19
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם