כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לעוף במרינדת תפוזים עם בצל מקורמל ושומר

העוף הכתום הדביק והעסיסי הזה עם בצל מקורמל ושומר, מהווה ארוחה בתבנית אחת. תוכלו להמיר את השומר בשעועית ירוקה או בכל ירק אחר שתחפצו. עצה שלנו: כדאי להצטייד במפיות לעת האכילה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ה' בטבת | 02.01.20
פאר והדר: מתכון לעוף במרינדת תפוזים עם בצל מקורמל ושומר
פאר והדר: מתכון לעוף במרינדת תפוזים עם בצל מקורמל ושומר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן שומשום קלוי
  • 2 כפות גרידת תפוז + 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
  • 6 כפות (90 מ"ל) רוטב סויה
  • 1 כף מיץ ליים טרי
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 שיני שום, כתושות
  • ½1 ק"ג ירכי עוף
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • 2 פקעות שומר, פרוסות דק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את שמן השומשום, גרידת התפוז והמיץ, רוטב הסויה, מיץ הליים, הג'ינג'ר והשום, לשילוב. מוסיפים את העוף, הבצל והשומר; מנערים לכיסוי מלא. משרים במקרר לפחות שעה, או עד יומיים.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את העוף, הבצל והשומר מהמרינדה לתבנית. מסדרים את עור העוף כלפי מעלה על גבי הבצל והשומר ומחלקים את הכל באופן שווה. שופכים 1/2 כוס (120 מ"ל) מהמרינדה על העוף ומשליכים את השארית.

3. צולים את העוף, הופכים את התבנית פעם אחת באמצע האפייה, עד שהעור משחים ופריך והטמפרטורה הפנימית של העוף הגיעה ל-75 מעלות, במשך 40-45 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם