כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפלאוטה: רול טורטייה במילוי עוף

מתכון לרול טורטייה במילוי עוף שמתקתקים במהירות ונהנים מארוחה משביעה אך קלילה שמתאימה בול לחום שם בחוץ. המנה נקראת "פלאוטה" בספרדית, כלומר חליל, בשל הצורה החיצונית שדומה לחליל (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז בתמוז | 19.07.20
פלאוטה. רול טורטייה במילוי עוף
פלאוטה. רול טורטייה במילוי עוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 16 טורטיות תירס
  • שמן לטיגון

למילוי:

  • 1 ק"ג חזה עוף או פרגיות (ללא עור וללא עצמות)
  • 1/2 בצל צהוב בינוני
  • 1 עגבניה בינונית, פרוסה לעיגולים
  • 2 שיני שום
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית כמון

תוספות:

  • חסה קצוצה דק
  • 1 אבוקדו, פרוס

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מניחים את העוף, חצי הבצל, פרוסות העגבנייה ושיני השום ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון. מוסיפים מים שיכסו את הכל ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 20 דקות, עד לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות נוספות.

2. מסירים את הסיר מהאש, מעבירים את העופות בלבד לקרש חיתוך ובעזרת שני מזלגות, גורסים אותם היטב.

3. מרפדים תבנית אפייה בנייר סופג ומחממים את התנור לחום של 90 מעלות.

4. עובדים על כל טורטייה בנפרד: במחבת יבשה, מחממים את הטורטייה עד לריכוך, מניחים עוף גרוס בנדיבות בקצה הטורטייה, מגלגלים וסוגרים את התפר עם קיסם. חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות ומסדרים אותן בצלחת.

5. מחממים בסיר שמן בגובה 5 ס"מ על אש בינונית-גבוהה - רצוי לעבוד עם מלקחיים: מטגנים בכל פעם 4 טורטיות מגולגלות במשך 2 דקות מכל צד עד שהן זהובות וקריספיות. מוציאים אותן לתבנית המרופדת בנייר סופג ומניחים בתנור המחומם כדי לשמור על החום שלהן עד להגשה.

מגישים חם עם חסה קצוצה דק, פרוסות אבוקדו ומטבל פיקנטי.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אני לא מטגנת טורטיות אלא מכינה אותו דבר מסדרת בתבנית מרססת מעט מאוד תרסיס שמן ואופה. באחריות אף אחד לא מרגיש בהבדל ואני כמובן לא מספרת כי יש לי מתנגדים. ואפילו הם לא מבחינים!
שומרת בריאות19.07.20
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם