כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לעוף עם משמשים, עשבי תיבול ורוטב משגע שאי אפשר לטעות איתו

יש מנות שהן כל כך מיוחדות, עד שאנחנו מוכנים לחכות כל השנה רק כדי לאכול אותן פעם אחת בלבד. אך לעתים קרובות הן מורכבות ולוקחות זמן רב להכנה. העוף הזה עם משמשים, בצלים סגולים ועשבי תיבול טריים הוא מיוחד באותה מידה ושווה המתנה, אך לא דורש מאמץ ניכר ולכן מתאים בדיוק לשבת (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג באב | 13.08.20
עוף עם משמשים, עשבי תיבול ורוטב משגע שאי אפשר לטעות איתו
עוף עם משמשים, עשבי תיבול ורוטב משגע שאי אפשר לטעות איתו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 8 ירכי עוף
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 8 בצלים סגולים, קלופים
  • 8 שיני שום, עם קליפה
  • 3/4 כוס יין לבן יבש
  • 1/4 כוס קרם קוקוס
  • 12 משמשים, מגולענים וחצויים
  • 1 כף טרגון טרי, קצוץ
  • 1 כף בזיליקום טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים מחבת גדולה ובטוחה לשימוש בתנור, שתכיל את כל 8 נתחי העוף.

2. טופחים על העוף עם מגבות נייר כדי לייבשו. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל משני הצדדים. מפזרים את הקמח על העוף ומקפיצים כדי לכסותו היטב מכל הצדדים.

3. מחממים את המרגרינה ושמן הזית במחבת, על אש בינונית. מוסיפים את העוף, כשהעור כלפי מטה, מרווחים בצורה אחידה בתוך המחבת. מנמיכים את האש לנמוכה וממשיכים לבשל עד שעור העוף חום-זהוב ופריך, במשך 8-10 דקות. הופכים את העוף כך שהעור יפנה כלפי מעלה.

4. מסדרים את הבצלים והשום בצורה אחידה במרווחים שבין העוף. מוסיפים את היין הלבן וקרם הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהבצלים כמעט רכים לגמרי והעוף כמעט מבושל, במשך 20-25 דקות.

5. מוסיפים את המשמשים לתבנית ברווחים שבין העוף לבין הבצלים - זה בסדר שהמחבת תהיה די מלאה בשלב זה. מחזירים את המחבת לתנור עד שהמשמשים והבצלים רכים והעוף מבושל במלואו, במשך 10-15 דקות נוספות. מעט לפני ההגשה מקשטים בטרגון ובזיליקום.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אז למה לא אמרתם?
דורון13.08.20
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם