כיכר השבת

הכנה מראש

מתכון לעוף מוקפץ עם ברוקולי ופטריות - ארוחה לכל השבוע

אין כמו להכין סיר גדול בתחילת השבוע כדי לשמור על שגרת ארוחות בריאה יותר וגם לחסוך בזמן והתלבטויות כמו מה נאכל היום. הנה ארוחה כזו, טעימה במיוחד, שדורשת רק שעה של עבודה ואתם מסודרים עם ארוחה לכל יום בשבוע. מתכון לעוף מוקפץ עם ברוקולי ופטריות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' באלול | 24.08.20
ארוחה לכל השבוע. עוף מוקפץ עם ברוקולי ופטריות
ארוחה לכל השבוע. עוף מוקפץ עם ברוקולי ופטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור
  • 700 גרם פרחי ברוקולי
  • 300 גרם פטריות טריות, פרוסות
  • 3 כפות שמן צמחי לטיגון

לרוטב:

  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טחון
  • 2 כפיות שמן שומשום (אפשר להחליף בשמן זית)
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1 כוס ציר עוף או מים + אבקת מרק
  • 1/4 כוס קמח, מנופה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה או סיר רחב מחממים 1 כף שמן על אש בינונית-גבוהה. מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל שחור ומטגנים עד להשחמה ומוציאים לצלחת.

2. לאותה מחבת, מוסיפים כף שמן נוספת ואת הפטריות. מטגנים אותן תוך כדי ערבוב וכשהן מתחילות להתרכך, מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים יחד עד שכל הירקות רכים. מוציאים את הפטריות והברוקולי לצלחת נפרדת.

3. מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד שהם ריחניים. מוסיפים את שמן השומשום, רוטב הסויה, ציר העוף והקמח ומערבבים בהתמדה עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מחזירים את העוף והירקות למחבת ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי ברוטב.

מגישים מיד או מחלקים בין 4 קופסאות אוכל אטומות, מוסיפים אורז מבושל או נודלס ושומרים במקרר עד 4 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם