כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ובטטות בתנור - ארוחה שלמה בתבנית אחת

בטטות קטיפתיות, פלפלים רכים, עופות צלויים היטב ומרכיב סודי אחד שהופך את העסק לטעים באופן קיצוני: פרוסות בצל סגול מושרות בדבש וחומץ שמוסיפים במהלך הצלייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ד בניסן | 06.04.21
עוף ובטטות בתנור
עוף ובטטות בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כפות חומץ תפוחים
  • 1/2 1 כפיות דבש
  • 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1-2 שיני שום, כתושות או מגורדות
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 ק"ג חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
  • 1/2 2 כפות שמן זית
  • 1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה לריבועים בגודל 1 ס"מ
  • פלפל צהוב או כתום, פרוס לרצעוות דקות
  • 1/2 1 כפות מרווה טרייה קצוצה דק (אופציונלי)
  • 3/4 כפית פפריקה מתוקה
  • קמצוץ פפריקה חריפה
  • קמצוץ פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, מערבבים מחצית מפרוסות הבצל הסגול עם חומץ התפוחים, הדבש וקורט מלח. מניחים בצד ומערבבים מדי פעם, במהלך בישול העוף והבטטות.

2. בקערה גדולה, מערבבים כפית מלח עם השום, הכוסברה הטחונה והפלפל השחור. מוסיפים את העופות לקערה ומוודאים שהם מצופים היטב בתערובת. מכסים ומניחים בצד להשריה במשך 30 דקות.

3. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומערבבים בקערה גדולה את הבטטות יחד עם 2 כפות שמן, רצועות הפלפל, החצי הנותר של פרוסות הבצל הסגול, המרווה, 1/2 כפית מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ופלפל אנגלי. כשהבטטות מצופות היטב, מפזרים אותן בשכבה אחת בתבנית אפייה.

4. מוסיפים לעופות 1/2 כף שמן זית, מערבבים ומסדרים את העופות בתבנית, בין הבטטות (ולא מעליהן), כשהעור כלפי מעלה.

5. אופים במשך 15 דקות ואז מוציאים את התבנית מהתנור ומעלים את החום ל-250 מעלות. הופכים בעדינות את הבטטות (אך לא את העופות), ומזלפים על העופות 2 כפיות מהמיץ שהצטבר בתערובת הבצל והחומץ. מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות נוספות, עד שהעופות מבושלים היטב. מגישים מיד, חם, ומקשטים כל עוף בבצל הסגול המוחמץ וכוסברה קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם