כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפרגיות עסיסיות בתנור ברוטב שום, אורגנו והדרים

כשזה מגיע לתנור, פרגיות מנצחות חזה עוף - העור משחים אך הבשר נשאר עסיסי גם אחרי זמן רב של צלייה. הפעם נכין אותן בהשראת המטבח המקסיקני, בו האורגנו והכמון תופסים מקום של כבוד, אליהם נוסיף מיץ ליים ותפוזים שיעצימו את הטעמים אף יותר. 30 דקות - ויש לכם מנה מנצחת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ג באייר | 05.05.21
פרגיות עסיסיות בתנור ברוטב שום, אורגנו והדרים
פרגיות עסיסיות בתנור ברוטב שום, אורגנו והדרים (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 שיני שום, קלופות ושלמות
  • 1 בצל קטן, חתוך לרבעים
  • 1 כף אורגנו טרי או 1 כפית אורגנו מיובש
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • קמצוץ ציפורן טחון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף שמן, רצוי שמן בוטנים
  • 2 כפות מיץ תפוזים, רצוי סחוט טרי
  • 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי
  • 800 גרם פרגיות ללא עצם או 1 ק"ג פרגיות עם עצם
  • כוסברה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

1. אפשר לצלות את הפרגיות על גריל גז, מנגל פחמים או על מצב גריל בתנור. החום צריך להיות גבוה-בינוני ואם צולים בתנור, התבנית צריכה להיות במרחק של 10 ס"מ ממקור החום.

2. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים יחד את השום, הבצל, האורגנו, הכמון, הקאיין או הפפריקה, הציפורן, השמן, מלח ופלפל שחור, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את מיצי התפוזים והליים, מערבבים וטועמים. משפרים תיבול, אם צריך - הטעמים צריכים להיות עזים ולא מתנצלים.

3. מורחים את הרוטב על הפרגיות ואם יש לכם זמן, רצוי להשרות אותן במשך 30 דקות.

4. צולים את הפרגיות בגריל, מנגל או בתנור במשך 6-8 דקות מכל צד, עד שהחלק החיצוני שחום והעופות מבושלים היטב. מגישים מיד, חם, עם כוסברה קצוצה מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם