כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל עוף וירקות קליל ומשביע תוך 20 דקות

יש לכם שאריות בשר הודו או חזה עוף מבושל במקרר? תכניסו אותן לסיר! תוך פחות מחצי שעה יש לכם תבשיל קיצי נהדר, קליל אך משביע וטעים טעים: מתכון לעוף מבושל עם עגבניות ותרד ברוטב עם נגיעות אסייתיות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ח בסיון | 08.06.21
תבשיל עוף וירקות בסגנון אסייתי
תבשיל עוף וירקות בסגנון אסייתי (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן בוטנים או שמן קנולה
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ היטב
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/8 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • מלח ופלפל שחור
  • 200 גרם עלי תרד, קצוצים גס
  • 2 כוסות בשר הודו / חזה עוף / בשר בקר, מבושל (רצוי להשתמש בשאריות) וקצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר במשך 2-3 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.

2. מוסיפים את הכמון, הכוסברה הטחונה, הכורכום והקאיין או הפפריקה ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב במשך דקה.

3. מוסיפים את העגבניות (יחד עם המיץ שלהן) וחלב הקוקוס ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 8-10 דקות, עד שהעגבניות "מתפרקות" ומתאחדות לרוטב.

4. מוסיפים את עלי התרד והעוף או הבשר ומבשלים במשך 3-5 דקות נוספות, עד שהתרד מתכווץ והעוף נעטף ברוטב. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם, עם כוסברה קצוצה מעל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם