כיכר השבת

מתכון לזניה עם ירקות קלויים בגריל ברוטב משובח

היופי בלזניה הוא שכל מה תשימו בין דפי הפסטה הדקיקים האלה, ישתלב מעולה. מתכון ללזניה עם ירקות קלויים בגריל וגבינות בין השכבות לצד רוטב קרמי משובח (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ח' באלול | 03.09.14
לזניה עם ירקות קלויים ברוטב משובח
לזניה עם ירקות קלויים ברוטב משובח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 50 גרם גבינה מלוחה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל ירוק
  • 1/2 סלסילת פטריות טריות
  • 2 קישואים קטנים
  • 1 חציל קטן
  • 5 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • לרוטב:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 3 כוסות חלב
  • 1/3 כוס קמח
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: היופי בלזניה הוא שכל מה תשימו בין דפי הפסטה הדקיקים האלה, ישתלב מעולה. מתכון ללזניה עם ירקות קלויים בגריל וגבינות בין השכבות לצד רוטב קרמי משובח.

הכנת הירקות הקלויים:

• חותכים את הגמבות והפלפל הירוק לרצועות עבות, פורסים את הפטריות לפרוסות ללא הרגל, חותכים לקוביות את החצילים והקישואים וכותשים את שיני השום.

• מערבבים בקערה את שמן הזית עם השום הכתוש, ומוסיפים את הירקות לקערה, למעט הפטריות, להשרייה.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הירקות באופן שאף ירק לא יכסה את השני.

• מכניסים את התבנית עם הירקות לתנור במצב גריל. באמצע הקלייה, הופכים את הירקות לצד השני כדי שיקבלו כתמי צבע כהים משני הצדדים.

הכנת הרוטב:

• ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד היטב.

• מוסיפים את החלב לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, וממשיכים לערבב בעזרת מטרפה כל הזמן למניעת גושים. כשהרוטב הופך לסמיך מסירים מן האש.

הכנת הלזניה:

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

• מניחים שליש מעלי הלזניה בתבנית, עליהם מוסיפים את הירקות הקלויים בגריל. על הירקות מפוררים שליש מכמות הגבינות (המלוחה והצהובה). על הגבינות יוצקים שליש מכמות הרוטב החלבי. חוזרים על סדר הפעולות בשנית ליצירת הקומה השנייה של הלזניה. חשוב שכל בצק הלזניה יהיה מכוסה ברוטב, אחרת הוא לא ייאפה כראוי ויישאר קשה. לסיום, מפזרים מלמעלה את כל הנותר מן הירקות, הגבינות והרוטב החלבי.

• עוטפים את תבנית הלזניה בנייר כסף, ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות. לאחר חצי שעה של אפייה, מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 8 דקות נוספות, או עד להשחמה יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21