כיכר השבת

מתכון לפסטה אפויה ברוטב גבינות עשיר

תוכלו לקרוא לזה מאפה או פשטידה, אבל בשורה התחתונה זהו מתכון מנצח וקל הכנה לפסטה אפויה בתנור עם פטריות ובצל ברוטב גבינות עשיר וקרמי (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ו' באלול | 01.09.14
פסטה אפויה ברוטב גבינות
פסטה אפויה ברוטב גבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת פסטה מסוג פנה
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 3 בצלים בינוניים
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 סלסילת פטריות טריות
  • 3 שיני שום
  • 1/2 צרור עלי עירית
  • 4 ביצים
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 1 גביע לבן קטן
  • 1 קופסת קוטג'
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה:

רגע לפני: איך שלא תקראו לזה, מאפה או פשטידה, בכל מקרה, לא ליד הילדים. בשבילם, זה פשוט פסטה. בשבילכם, מתכון מנצח וקל הכנה לפסטה אפויה בתנור עם פטריות ובצל ברוטב גבינות עשיר וקרמי.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!

הכנת הרוטב:
• קוצצים דק את הבצלים, פורסים את השום והפטריות (ללא הרגל) לפרוסות, קוצצים את העירית ומפוררים את הגבינה הבולגרית.

• ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים בה את הבצל, עד שיזהיב.

• מוסיפים את פרוסות הפטריות והשום למחבת. כשריח השום מתגבר, מוציאים את השום בזהירות מהמחבת. אין צורך יותר בשום, והוא נועד רק להעניק טעם.

• מעבירים לקערה את הבצל והפטריות המטוגנים, ממתינים שיצטננו מעט ומוסיפים את העירית הקצוצה, הביצים, הגבינה הבולגרית, הקוטג' והלבן. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.

הכנת המאפה:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מוסיפים את הפסטה המוכנה לתערובת הרוטב בקערה, ומערבבים היטב.

• משמנים קלות תבנית בגודל 25x35 ס"מ ומשטחים עליה את פירורי הלחם.

• יוצקים את הפסטה והרוטב על פירורי הלחם, ובעזרת פומפייה, מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 35 דקות עד שהפסטה מזהיבה.

• מכבים את התנור ולא מוציאים ישר את הפסטה, כדי שהיא תתמצק לגוש יציב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21