כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב אלפרדו פרווה ומדריך וידאו

סוף סוף מישהו החליט להרים את הכפפה ולייצר רוטב אלפרדו פרווה לחלוטין, אמנם מסיבות צמחוניות, אבל מי אנחנו שנתלונן? מתכון לפסטה ברוטב אלפרדו פרווה ומדריך וידאו שלב אחרי שלב. טעים להגיש לצד סטייק בשר או עוף עסיסי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ח בכסלו | 30.11.15
פסטה ברוטב אלפרדו פרווה. סוף סוף!
פסטה ברוטב אלפרדו פרווה. סוף סוף! (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/4 בצל לבן
  • 1 כף תיבול איטלקי - אפשר לקנות או לערבב עצמאית מעט בזיליקום, אורגנו, רוזמרין, תימין ופלפל שחור
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2-4 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו
  • 350 גרם פסטה פטוצ'יני

אופן הכנת פסטה אלפרדו פרווה:

רגע לפני: סוף סוף מישהו החליט להרים את הכפפה ולייצר רוטב אלפרדו פרווה לחלוטין, אמנם מסיבות צמחוניות, אבל מי אנחנו שנתלונן? מתכון לפסטה ברוטב אלפרדו פרווה ומדריך וידאו שלב אחרי שלב.

צפו:

במדריך הווידאו השתמשו בפסטה מסוג פטוצי'ני, אך כל פסטה עבה אחרת תתאים, וגם רביולי.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, וקוצצים את רבע הבצל

• בסיר קטן, מרתיחים 4 כוסות מים. כשהמים רותחים, מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל ומבשלים יחד במשך 10 דקות, עד לריכוך.

• מעבירים את הירקות לכלי נפרד, ושומרים את מי הבישול.

• במעבד מזון, מעבדים יחד את אגוזי הקשיו, כוס מי הבישול, תפוחי האדמה והבצל המבושלים, השום, המלח, מיץ הלימון והתבלינים, עד לקבלת רוטב במרקם קרמי סמיך. אם הרוטב סמיך מידי, מוסיפים מעט ממי הבישול. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.

• במקביל, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול מסננים היטב מנוזלים ומניחים בצד.

• מערבבים היטב את הפסטה עם הרוטב ומגישים לצד מנה עיקרית של בשר או עוף.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21