כיכר השבת

שבועות עם טרה

מתכון לקנלוני במילוי חצילים וגבינות

גלילי פסטה גדולים עם מלית עסיסית של חצילים וגבינות ורוטב עגבניות פיקנטי מעל - מנה מרשימה ולא באמת מסובכת שתקצור מחמאות מכולם (מתכונים, שיווקי)

1
שף יוגב ירוס בשיתוף טרה | מקודם | כ"ח באייר | 24.05.17
קנלוני במילוי חצילים וגבינות
קנלוני במילוי חצילים וגבינות (צילום: טרה)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 10 צינורות קנלוני יבש
  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 חבילת גבינת טוב טעם 3% טרה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת נעם 28%
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 2 שיני שום, כתושות דק או מגוררות
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 2 שיני שום, כתושות או מגוררות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1 פחית עגבניות איטלקיות שלמות משומרות
  • מלח
  • להרכבה: צרור עלי בזיליקום

אופן הכנת קנלוני ממולאים:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

2. מחוררים מעט את החצילים בעזרת מזלג ומורחים היטב בשמן זית, שמים על תבנית מרופדת בנייר כסף ואופים בתנור החם במשך כ-40 דקות עד לריכוך. מדי פעם פותחים בזהירות את דלת התנור כדי לשחרר לחות.

3. מצננים מעט את החצילים וקולפים. מניחים על מסננת למשך כשעה וקוצצים דק. מעבירים לקערת ערבוב ומערבבים עם שאר החומרים לקבלת מחית חלקה. מתבלים היטב במלח ופלפל ומעבירים לשק זילוף.

4. מזליפים מילוי לצד אחד של צינור פסטה ואחר כך לצדו השני, כדי למלא היטב את כל חלל הקנלוני. ממשיכים כך עם שאר הקנלוני.

בזמן שהחצילים בתנור, מכינים את הרוטב:
5. בסיר עמוק ורחב מחממים על אש בינונית שום, שמן זית ופלפל שאטה. מערבבים במשך כ־3 דקות (לא להשחים את השום).

6. מוסיפים את העגבניות ומערבבים, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה עדינה. מועכים היטב את העגבניות בעזרת כף עץ וממשיכים לבשל כ-30 דקות לקבלת רוטב סמיך.

7. מוסיפים רבע כוס מים רותחים, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מלח לפי הצורך.

הרכבת המנה:
8. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

9. יוצקים שכבה דקה ואחידה של רוטב בתחתית תבנית אפייה ומסדרים מעל את הקנלוני הממולאים. יוצקים מעל את יתר הרוטב, כך שהקנלוני יהיה מכוסה כולו.

10. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור החם במשך כ-30 דקות, עד שהפסטה רכה לחלוטין. מסירים את הכיסוי ואופים ב-200 מעלות כ-10 דקות נוספות.

11. מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בהרבה עלי בזיליקום קרועים גס ובשמן זית.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
פשוט יצא משהו משהו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוריאן30.05.17
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21