כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למאק אנד צ'יז קלאסי אפוי בתנור

מי יכול לסרב לפסטה עטופה בגבינות נמסות? במתכון הזה השתמשנו ברוטב שעשוי מגבינת צ'דר בעלת טעם נוכח בשילוב עם פרמזן וכדי לקבלת את המרקם הדביק והממכר כל כך של המאק אנד צ'יז, הוספנו גם מוצרלה. אתם עוד פה? (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז בטבת | 13.01.20
מאק אנד צ'יז קלאסי אפוי בתנור
מאק אנד צ'יז קלאסי אפוי בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לרוטב הגבינות:

  • 113 גרם חמאה
  • 1/2 כוס קמח - לאחר ניפוי
  • 2-3 כוסות חלב
  • קורט פפריקה חריפה
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1-2 כפיות אבקת חרדל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת (ניתן להחליף בגבינה צהובה)
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

להרכבת המנה:

  • 500 גרם פסטה מסוג מקרוני
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 2-3 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • 6 עגבניות, פרוסות לעיגולים דקים (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות ומבשלים את המקרוני לפי ההוראות שעל האריזה, פחות 3 דקות. מסננים מיד ושומרים בצד כוס ממי הבישול.

הכנת הרוטב:
2. בסיר עמוק, ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואז יוצקים פנימה את החלב, תוך ערבוב מתמיד. רצוי להשתמש בלא יותר מ-2.5 כוסות חלב.

3. ממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך ואז מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך 7-10 דקות, עד שהרוטב מבושל ומבעבע קלות, בעל מרקם חלק לגמרי, ללא טעם "קמחי". מסירים מהאש, מוסיפים את גבינת הצ'דר והפרמזן ומערבבים עד שהגבינות נמסות.

4. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים לציפוי מלא ואז מוסיפים את השמנת המתוקה וכוס גבינת מוצרלה, מערבבים ומוסיפים מעט ממי בישול הפסטה לדילול הרוטב.

5. יוצקים את הפסטה לתבנית, מסדרים מעל את פרוסות העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים על הכל את המוצרלה הנותרת.

6. אופים במשך 30 דקות עד שהחלק העליון זהוב ופריך. מוציאים מהתנור ונותנים לפסטה לנוח במשך 10-15 דקות לפני ההגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מכינה היום! מחכה להכין כבר🤗
hadassah12.07.20
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21