כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למק אנד צ'יז עם ירקות ירוקים שישתיקו את המצפון

קשה לנו לעמוד בפני תבנית מבעבעת ועמוסת פחמימות של מקרוני וגבינה נמתחת, אבל מכיוון שאנו תמיד שואפים לאיזון, אנו מרעננים את הקלאסיקה הזו עם תוספת של ירוקים כתרד וברוקולי, כי הבריאות עומדת בראש סדר העדיפויות שלנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב באדר | 08.03.20
מק אנד צ'יז עם ירקות ירוקים שישתיקו את  המצפון
מק אנד צ'יז עם ירקות ירוקים שישתיקו את המצפון (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות חמאה לא מלוחה
  • 1 כרישה גדולה - גזומה, שטופה ופרוסה דק
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 400 גרם ברוקולי
  • 28 גרם תימין טחון
  • 2 כפות קמח לבן, מנופה
  • 4 כוסות חלב
  • 450 גרם פסטה מסוג מיני מקרוני
  • 28 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 140 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 100 גרם עלי תרד
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 100 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממסים את החמאה בסיר גדול על אש בינונית ואז מוסיפים את הכרישה, השום, הברוקולי והתימין ומבשלים עד שהם מתרככים, תוך ערבוב קבוע, במשך 12-15 דקות. מערבבים פנימה את הקמח ולאחריו מוסיפים באטיות את החלב ומבשלים עד שהוא מסמיך, תוך ערבוב קבוע, במשך 8-10 דקות. בינתיים, מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים, עד שהיא מגיעה למצב אל-דנטה ואז מסננים.

2. מוסיפים לרוטב את הגבינות ומערבבים היטב. מעבירים בזהירות לבלנדר, מוסיפים את התרד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (יתכן שיהיה צורך לעבוד בקבוצות). מחזירים את הרוטב לסיר. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומערבבים פנימה את הפסטה ומדללים במעט חלב, במידת הצורך. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל את שארית הגבינה הצהובה ומפזרים את השקדים. אופים במשך 25-30 דקות, או עד להזהבה ובעבוע.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21