כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון ללזניות אישיות שאפשר להכין עם הילדים

בכל הקשור לטעם, קשה לנצח לזניה קלאסית. אבל כשזה מגיע למראה? קל ביותר. היא מגושמת, מתפרקת ולא אסתטית במיוחד. הפתרון שלנו: לזניות אישיות יפהפיות שנאפות בתבנית מאפינס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' באדר | 16.03.20
לזניות אישיות שאפשר להכין עם הילדים
לזניות אישיות שאפשר להכין עם הילדים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4 נקניקיות צמחוניות
  • ½2 כוסות רוטב עגבניות
  • 1 כף עשבי תיבול בסגנון איטלקי
  • קורט צ'ילי כתוש חריף
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 24 עלי לזניה
  • 1 כוס ריקוטה
  • 1 כוס מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים בתרסיס שמן.

2. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת.

3. מכניסים את הנקניקיות לסיר ומטגנים, מפרקים אותן לחתיכות גדולות בעזרת כף עץ. מבשלים עד שמשחימות, במשך 4-5 דקות נוספות.

4. מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול, הצ'ילי, המלח והפלפל. מנמיכים את האש.

5. לבניית הלזניות, מניחים עלה לזניה אחד בבסיס כל מאפין. יוצקים מעל כף אחת מהרוטב. מניחים מעל 2 כפיות ריקוטה וכפית אחת של מוצרלה. לוחצים עם עלה לזניה נוסף מעל ואז מוסיפים עוד רוטב ומעט מהגבינות לסיום. חוזרים על התהליך עד למילוי כל 12 השקעים.

6. אופים עד שהקצוות שחומים-זהובים והמילוי מבעבע, במשך 15-20 דקות. מצננים במשך 3-5 דקות לפני שמוציאים מהתבנית ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21