כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה עם נקניקיות בשר והמון ירקות

הקרייבינג שלכם דורש פסטה ובשר, אבל הבריאות שלכם מתחננת לירקות? המנה הזו היא נקודת האמצע המושלמת: מתכון לפסטה עם נקניקיות בשר ומגוון ירקות שמתקתקים בחצי שעה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | א' באייר | 13.04.21
פסטה עם נקניקיות בשר והמון ירקות
פסטה עם נקניקיות בשר והמון ירקות (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 200 גרם נקניקיות בשר או עוף (מומלץ לבחור בחריפות)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 450 גרם פסטה קצרה וצינורית
  • 700 גרם פרחי ברוקולי או כרובית
  • 1 כף שום קצוץ
  • 3 כוסות גרגרי תירס טריים או משימורים
  • 550 גרם עגבניות שרי (חצויות, אם הן גדולות מדי) או 2 כוסות עגבניות תמר קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות. במקביל, מחממים 1 כף שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הנקניקיות תוך כדי שמפוררים אותן לחתיכות בגודל ביס, במשך 8-10 דקות.

2. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים את הפסטה, אך שומרים 1 כוס ממי הבישול.

3. במקביל, קוצצים את הברוקולי או את הכרובית לחתיכות בגודל 2.5 ס"מ. מוסיפים אותם למחבת עם הנקניקיות, מערבבים היטב ואז מוסיפים את השום, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5 דקות.

4. יוצקים למחבת את כוס מי בישול הפסטה ומוסיפים גם את התירס, העגבניות ו-3 כפות שמן. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס, לפי הטעם. מכסים את המחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך דקה נוספת.

5. בקערת הגשה גדולה, מערבבים את הפסטה עם הנקניקיות והברוקולי. מגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21