כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למאק אנד צ'יז פרווה: פסטה מוקרמת צמחונית או טבעונית

קערת פסטה מוקרמת היטב ללא טיפת שמנת. מה כן יש כאן? רכיבים צמחוניים או טבעוניים לארוחה מזינה ובריאה יותר. מתכון למאק אנד צ'יז פרווה משגע (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בסיון | 06.06.21
מאק אנד צ'יז פרווה. פסטה מוקרמת צמחונית או טבעונית
מאק אנד צ'יז פרווה. פסטה מוקרמת צמחונית או טבעונית (צילום: amirali mirhashemian on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פסטה רגילה או פסטה טבעונית, קצרה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס קוביות קטנות של בצל צהוב
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3/4 כוס ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כוס קשיו גולמי
  • 2 גזרים בינוניים, מבושלים במים עד לריכוך
  • 1/2 כוס שמרים תזונתיים או שמרי בירה
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • קורט פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים עם כמה טיפות שמן זית וקורט נדיב של מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים את הפסטה מנוזלים, שופכים את המים ומחזירים את הפסטה לסיר הריק עם כף שמן זית. מערבבים ומניחים בצד.

2. במחבת בינונית על אש בינונית, מחממים כף שמן זית ומטגנים את הבצל והשום יחד במשך 5 דקות, עד שהם רכים ושקופים. מכבים את האש ונותנים להם להצטנן.

3. בבלנדר, טוחנים יחד לקרם חלק את ציר המרק או המים עם מעט אבקת מרק, הבצל והשום המטוגנים, מיץ הלימון, הקשיו, הגזר המבושל, השמרים התזונתיים, המלח, החרדל, הפלפל השחור והפפריקה המעושנת. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.

4. יוצקים את הרוטב על הפסטה החמה ומערבבים בעדינות על אש נמוכה, עד שהרוטב מסמיך מעט ועוטף היטב את הפסטה. מגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא ראוי לאתר כזה לתת במה לכזה דבר אפילו שזה טבעוני! למראית עין זה זוועה!
ענבר07.06.21
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21