כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם וודקה ושמנת - לא לילדים

לא בטוח כמה מקורותיו של הרוטב הזה איטלקיים, אבל אתם ללא ספק עומדים להתמכר אליו. רק שימו לב: לא ליד הילדים. מתכון לפסטה ברוטב א-לה וודקה - רוטב סמיך ועשיר של עגבניות, וודקה ושמנת שעוטף נהדר את הפסטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ' באדר א' | 21.02.22
פסטה ברוטב עגבניות עם וודקה ושמנת
פסטה ברוטב עגבניות עם וודקה ושמנת (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • פסטה ארוכה ורחבה כמו טליאטלה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל, חתוך לחצאי טבעות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כוס וודקה
  • 400 גרם קוביות עגבניות איכותיות מקופסת שימורים
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות
  • קורט סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס שמנת לבישול 22-33%
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

שימו לב: זמן ההכנה הוא יותר משעתיים בשל בישול הרוטב האיטי, אך זמן העבודה קצר מאוד ולא עולה על 30 דקות

1. בסיר עמוק, מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל והשום במשך 5-7 דקות. מתבלים בצ'ילי גרוס ואורגנו ומאדים במשך 3 דקות. משגיחים מקרוב שהשום לא נשרף.

2. מוסיפים את הוודקה, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את קוביות העגבניות יחד עם המיץ שלהן והעגבניות המיובשות, מתבלים בקורט סוכר, מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים.

4. בבלנדר או במעבד מזון, טוחנים את הרוטב למרקם די חלק ומחזירים אותו לסיר.

5. מוסיפים את השמנת והפרמזן ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהגבינה נמסה והרוטב נעשה סמיך.

6. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומוסיפים אותה לסיר עם הרוטב. מערבבים כך שהפסטה תהיה מצופה היטב ברוטב ומגישים מיד, עם פרמזן מגוררת מעל ועלי בזיליקום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21