כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

מק אנד צ'יז = מקרוני וגבינה - מנה אמריקאית מובהקת, המכילה פסטה מבושלת, רוטב חלבי מוקרם ופירורי לחם מעל. ביסודה, היא לא משהו שרופא המשפחה שלכם היה ממליץ עליו, אבל כל כך מנחמת, שחבל לוותר עליה. ולכן הפכנו אותה ל'מושחתת בקטנה', עם פירורי לחם ואטריות מחיטה מלאה, חלב וגבינה דלי שומן ופחות חמאה וכמובן, זו רק הצעה - תוכלו לשחק עם המרכיבים בהתאם למה שיש לכם במזווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"א בטבת | 04.01.23
מתכון למאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם מקרוני מחיטה מלאה
  • 4 כפות חמאה, מופרדות
  • ½2 כפות קמח לבן מנופה
  • 3 כוסות חלב 1%
  • 2 כוסות גבינה צהובה 9%, מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
  • קורט פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים קלות. מבשלים את המקרוני במים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מוכן, 8 דקות. מסננים.

2. בסיר קטן, על אש בינונית, ממיסים 2 כפות מהחמאה. מערבבים פנימה את הקמח. מוסיפים לאט את החלב, תוך ערבוב מתמיד. מערבבים פנימה את הגבינות ומבשלים על אש נמוכה עד שהן נמסות והרוטב מסמיך, כ-3 דקות.

3. מניחים את המקרוני בתבנית גדולה ויוצקים את הרוטב מעל. מערבבים היטב.

4. ממיסים את 2 כפות החמאה הנותרות במחבת, על אש בינונית. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שהחמאה נספגת, 2-3 דקות. מפזרים מעל המקרוני, לכיסוי ואז את הפפריקה.

5. אופים עד שרוטב הגבינה חם ופירורי הלחם משחימים, כ-30 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21