כיכר השבת

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

פסטה בסגנון קאצ'ו א פפה ידועה בזכות המרכיבים המועטים והתוצאות המשגעות שלה - אבל קשה יותר להגיע אליהן ממה שנראה על הנייר. אבל הקאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז הזו, מנגד, תמיד מצליחה. היא עמוסה בפלפל שחור ושפע של פרמזן כיאה לקלאסיקה והבשמל - רוטב לבן שמסמיך באמצעות קמח וחמאה - הוא המפתח להכנת מק אנד צ'יז חסין תקלות שהוא קרמי וגבינתי, אך לא נשבר או הופך לשומני בחום. אל תדלגו על קליית הפלפל השחור; זה הסוד לפתיחת ים טעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בשבט | 01.02.23
הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד
הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס ועוד - להגשה
  • 30 גרם חמאה
  • 1/4 כוס קמח לבן מנופה
  • ½3 כוסות חלב מלא
  • 2 כוסות גבינת פרמזן מגוררת דק ועוד - להגשה
  • 450 גרם פסטה קצרה

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים המומלחים בנדיבות.

2. בינתיים, בסיר בינוני, על אש בינונית-נמוכה, קולים את הפלפל עד לארומטיות, כ-30 שניות. מוסיפים את החמאה ומערבבים. תוך כדי טריפה מתמדת, מפזרים את הקמח וחצי כפית מלח. מקציפים כל הזמן עד שהקמח מתחיל להפיץ ריח מעט 'אגוזי', כדקה.

3. יוצקים לאט את החלב, תוך טריפה מתמדת למניעת גושים. מעלים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה וממשיכים לבשל, ​​תוך ערבוב תכוף, עד שהרוטב סמיך מספיק כדי לצפות את גב הכף, כ-5 דקות. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הפרמזן.

4. עד עכשיו, מי הפסטה אמורים להיות רותחים. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה או עד לדרגת אל-דנטה. שומרים חצי כוס ממי הפסטה, מסננים ומחזירים לסיר הגדול.

5. יוצקים את רוטב הגבינה על הפסטה, מוסיפים מי פסטה לפי הצורך כדי להביא את הרוטב לסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הצורך. מגישים עם פלפל שחור גרוס ופרמזן נוספים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21