כיכר השבת

מתכון לקוקילידה

מתכון לקוקילידה: כשאומרים עונג שבת מתכוונים לקוקילידה - שתי עוגיות ובתוכן גלידה איכותית. מורן פינטו, עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מדגימה בוידאו איך מכינים זאת, שלב אחר שלב

48
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"א בטבת | 03.01.13
(צילום ועריכה: כיכר השבת)
מתכון לקוקילידה: כשאומרים עונג שבת מתכוונים לקוקילידה - שתי עוגיות ובתוכן גלידה איכותית. מורן פינטו, עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מדגימה בוידאו איך מכינים זאת, שלב אחר שלב.

לעוגיות שוקולד

200 גר' שוקולד מריר.
30 גר׳ חמאה/מרגרינה
2 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
6 כפות פודינג וניל.
1/2 כפית אבקת אפיה.
120גר׳ אגוזים קצוצים.
120גר׳ שוקולד צ׳יפס.

אופן הכנת הקוקילידה

ממיסים מאת השוקולד עם החמאה, מוסיפים את הביצים (בלי להקציף), ופודינג, סוכר ואבקת אפיה ובסוף את האגוזים שבורים גס והשוקולד צ'יפס. מאחדים הכל בערבוב ויוצרים עוגיות על נייר אפיה בעזרת כף.
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות בערך 8-10 דקות.

לגלידה:

מקציפים ריץ׳ היטב. ניתן להוסיף לבפנים שוקולד מגורד או פקאן סיני טחון גס. מערבבים בעדינות ושופכים לכלי שטוח מכסים ומעבירים להקפאה.

להרכבת המנה:

חורצים עיגולים בעזרת רינג גם בעוגיות וגם בגלידה. בין 2 עוגיות מניחים עיגול גלידה. מצפים סביב באגוזי ברס ומחזירים למקפיא עד ההגשה.
שבת נעימה
מורן פינטו
Mpinto166@gmail.com
(צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)
תוכן שאסור לפספס
48 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
22
היי רציתי לדעת כמה כמות גלידה יוצא מכמות זו?
הודיה10.05.15
21
בטעמים שונים.
תות06.01.13
20
היה טוב אם הגלידה הייתה קצת מעניינת יותר ולא ריצ' פשוט
חסויה04.01.13

הצגת כל התגובות

19
אחלה מתכונים
יפה אחת03.01.13
18
?
שרית08.11.16
17
ולא רק בגולשים אנחנו גם חלק מהציבור
פמניסטית05.01.13
16
חבל שלא מקפידים על הפרדת הביצים בכלי נפרד
מני מ.04.01.13
15
יצא לי ממש גרוע אני לא מבינה עשיתי הכל!@@@ ועשיתי הכלללל לפי המתכון!!
הילה15.04.13
14
איך היא לא בודקת את הביצים? ממש ממש לא מובן.!!!
רחלי19.01.13
13
אפילו למראית עין לא כדאי...
בעיה הלכתית03.01.13
12
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
טלי06.05.16
כדי ליצור את המתאים, כפי שצויין בכתבה
מישהיא07.09.16
11
עדיף לשבור ביצה בצלחת נפרדת כדי שאם יהיה בה דם. ותודה על המתכון
ריקי03.01.13
10
בעצם בא לי 5 או 6
מלי03.01.13
9
נראה לי שכחת לבדוק את הביצים מדם. שבת שלום
אני03.01.13
שמתי לב שהיא בכלל לא בדקה את הבצים!!!! אבל ניראה מגרה לגמרי.
מיטל05.01.13
8
אני שמתי 1 אבל יצא קצת שמנת
אורליה03.09.13
7
זה מתכון ישן ומנצח אפשר להוסיף כל פעם משהו אחר אליו
ירמי03.01.13
6
הכנתי היום את העוגיות האלו בלי הגלידה הם יצאו מתוקות מדיאבל בסן הכל מאד נחמדות וטעימות ו-מ-א-ד!!!!!!!!!!!!!!! קלות להכנה
שירה17.12.14
5
עשיתי שמנת אחת אבל יצא לי קצת גלידה ולך במתכון יצא יותר גדול למה?
עדן03.09.13
4
שהחזירו את הויידאו!!!!!!!!!!!
ל.ב.07.01.13
3
כדאי להקפיד ולבדוק את הביצים לפני השמוש האם יש דם בביצה ראוי לעשות כך
מלכי07.01.13
2
מעדן.....חבלזי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אילה05.01.13
1
מהמתכון הזה אני מבינה , יש מתכונים שפשוט היא אפשר להבין מה רוצים.
אלקיים חני03.01.13
אולי גם יעניין אותך
קינוחים

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21