כיכר השבת

חוגגים עם מאוחדת

מתכון לקינוח פירות יבשים וטריים ביין אדום מתובל

לכבוד שבת ט"ו בשבט, קבלו קינוח מתוק ומרשים שהוא גם תזונתי ובריא: פירות יבשים וטריים ביין אדום עם נגיעות קינמון, וניל ורזמרין שהופכים אותו לחגיגה אמיתית (מתכונים, שיווקי)

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | כיכר השבת | י' בשבט | 06.02.17
קינוח פירות טריים ויבשים עם יין אדום
קינוח פירות טריים ויבשים עם יין אדום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 תאנים מיובשות
  • 12 משמשים קטנים מיובשים
  • 50 גרם צימוקים
  • 1-2 גבעולי רוזמרין
  • 2 בננות, פרוסות
  • 2 תפוזים קטנים, מקולפים חתוכים לפרוסות עגולות - ללא החלק לבן
  • 8 תמרים מגולענים, קצוצים גס
  • 100 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית מיץ תפוז
  • 150 מ"ל יין אדום
  • 50 מ"ל מים
  • 2 מנגו, פרוסים לפרוסות דקות מאוד בצורת חצי אליפסה
  • לקישוט: 16 אגוזי מלך ואבקת סוכר

אופן הכנת קינוח פירות ביין אדום מתובל:

1. מבשלים בסיר את הסוכר. כשהסוכר מתחיל להיות כרמלי, יוצקים מעל את היין.

2. מחלישים את האש ונותנים לסוכר וליין למוס זה בזה.

3. מדללים בטיפת מים את הרוטב, מניחים בפנים את מקל הווניל ומרוקנים מעל את מקלות הקינמון.

4. מוסיפים את המשמשים, הרוזמרין והתאנים המיובשות, ומבשלים במשך 2-3 דקות. מוסיפים את הצימוקים ועוד קצת יין.

5. מסירים מהסיר את הרוזמרין ומקל הווניל, ומוסיפים את התמרים. מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש, מוסיפים את פרוסות הבננות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את פרוסות התפוז והמיץ ומערבבים שוב.

8. מסדרים בקערה את פרוסות המנגו בצורת פרח, יוצקים מהתערובת על פרוסות המנגו ומצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה.

לקישוט: קולים אגוזי מלך במחבת, ומערבבים אותם עם אבקת סוכר ומפזרים על הקינוח. ניתן להגיש עם שמנת חמוצה ליד.

הכתבה נערכה בשיתוף מאוחדת. תוכן הכתבה באדיבות ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21