כיכר השבת

ספיישל שבועות

מתכון לסטרוברי שורט קייק - קינוח אישי מתוק לחג

תמיד דוחים את הכנת הקינוח לרגע האחרון? הקינוח הזה בדיוק בשבילכם: סטרוברי שורט קייק - עוגות אישיות משכבות של ביסקוויטים, קצפת ותותים עם פרצוף של 'יואו כמה השקעתי', כשבפועל תקתקתם אותן במינימום מאמץ (מתכונים לשבועות, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט באייר | 14.05.18
סטרוברי שורט קייק
סטרוברי שורט קייק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6-7 כוסות תותים חתוכים לרבעים
  • 1/4 כוס + 2 כפות (75 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
  • <p><strong>לביסקוויטים:</strong></p>
  • 3 כוסות (375 גרם) קמח, מנופה שישב במקפיא 30 דקות לפני תחילת העבודה
  • 1/4 1 כוס (50 גרם) סוכר + תוספת לפיזור
  • 2 כפות אבקת אפייה (כן, כפות!)
  • 1 כפית מלח
  • 180 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס חלב + 2 כפיות חומץ לבן או מיץ לימון טרי
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתכון ל10-12 קינוחים

הכנת התותים:
1. בקערה גדולה, מערבבים את התותים עם 1/4 כוס סוכר. מכסים ומעבירים למקרר עד לשימוש, מה שיאפשר לתותים להגיר מיצי טעם.

הכנת הביסקוויטים:
2. מחממים את התנור ל-218 מעלות.

3. בקערה גדולה או במיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.

4. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. נזהרים לא לעבד את הבצק יותר מדי.

5. יוצקים את החומץ או מיץ הלימון לכלי ועליו יוצקים את החלב, מערבבים ונותנים להם להתאחד במשך 6-7 דקות.

6. (אם אתם משתמשים במיקסר, מעבירים את פירורי הבצק לקערה גדולה ואז) יוצקים מעל את החלב המוחמץ. מערבבים הכל יחד ובעדינות יוצרים כדור (אין צורך לעבד לכדור חלק).

7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, ובזהירות מרדדים לעובי של 1 ס"מ. קורצים 10-12 עיגולים, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהם צמודים זה לזה.

8. מברישים את עיגולי הבצק בשמנת מתוקה, מפזרים מעל סוכר ואופים במשך 15 דקות או עד שהביסקוויטים זהובים. מוציאים מהתנור ומאפשרים להם להתקרר במשך 10 דקות לפני הרכבת הקינוח.

הכנת הקצפת:
9. מקציפים 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ותמצית הווניל במהירות בינונית במשך כ-3 דקות, עד לקבלת קצפת רכה.

הרכבת הקינוח:
10. פורסים את הביסקוויטים לרוחב, מניחים שכבה של קצפת ותותים, סוגרים עם חצי ביסקוויט נוסף ועליו מניחים שכבה נוספת של תותים וקצפת. מגישים מיד.

טיפ: כל חלק בקינוח הזה יכול להיות מוכן מראש. את הביסקוויטים ניתן להכין עד 3 ימים מראש ולאחסן בכלי אטום היטב בטמפרטורת החדר או להקפיא עד 3 חודשים ולהפשיר לחלוטין לפני השימוש.
את הקצפת והתותים אפשר להכין יום לפני ולאחסן במקרר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21