כיכר השבת

מתכון לבלינצ'ס מבית אמא במילוי גבינות עשיר ומתקתק

מי אמר שבלינצ'ס גבינה מתאימים רק לחג השבועות? אצלנו בבית הם מככבים בכל ימות השנה - בארוחת בוקר, ערב או סתם כנשנוש. הם רכים מבפנים ופריכים מבחוץ. בקיצור, תענוג (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בתמוז | 15.07.19
בלינצ'ס מסורתיים במילוי גבינות עשיר ומתקתק
בלינצ'ס מסורתיים במילוי גבינות עשיר ומתקתק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לחביתיות:

  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 2/3 כוס קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1.5 כוסות חלב

למילוי:

  • 1 כוס גבינת קוטג' 5%
  • 85 גרם גבינת שמנת, מרוככת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

להגשה:

  • 1 שקית אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה משלבים את החלב, הביצים והחמאה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב. מכסים ומקררים במשך שעתיים.

2. מחממים שמן במחבת טפלון; יוצקים 2 כפות מהבלילה למרכז המחבת. מרימים ומטים את המחבת לצדדים על מנת, לפזר את הבלילה באופן אחיד. מטגנים עד שהחלק העליון של החביתית נראה יבש; הופכים לצד שני ומטגנים במשך 15-20 שניות. מעבירים לצלחת ומניחים נייר סופג בין כל חביתית. חוזרים על הפעולות הללו עם שאר הבלילה. לאחר מכן, עוטפים את החביתיות בנייר כסף ומצננים במקרר.

3. בבלנדר, מערבלים את גבינת הקוטג' עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה קטנה; מוסיפים את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מורחים כף גדושה מהמילוי במרכז כל חביתית וסוגרים בעזרת גלגול.

4. ממקמים את הבלינצ'ס על תבנית המצופה בנייר אפיה משומן. אופים כשהיא חשופה בחום של 180 מעלות, במשך 10 דקות.

5. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ואני אתם מכינים בלי סוכר טוב את אלופים אתם מכינים לי בלי סוכר אני מחלה סכרת הסדר תודה רבה על אתם מכינים לי הסבבה טוב שנה טובה מתוקה
רפאל פרז04.09.19
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21