כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לכדורי פררו פריכים עם שוקולד לבן ופיסטוק

לפעמים, אין צורך להכביר במילים, כי כל אחת מהן רק תהרוס. אבל הנה הסבר קצר, על קצה המזלג, במה מדובר: כדורים מענגים שמכילים שילוב של שוקולד לבן בשתי וריאציות, שבבי גביעי גלידה פריכים והפתעה בדמות פיסטוק שלם בפנים. ראו הוזהרתם: טמון פה פוטנציאל התמכרות (מתכונים, אוכל)

2
חסי סגל | כיכר השבת | ו' באייר | 18.04.21
כדורי פררו פריכים עם שוקולד לבן ופיסטוק
כדורי פררו פריכים עם שוקולד לבן ופיסטוק (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס:

  • 120 גרם שוקולד לבן
  • 60 גרם פייטה פוייטין / גביעי גלידה פריכים, טחונים
  • 60 גרם פיסטוק טחון
  • 60 גרם מחית פיסטוק

למילוי הקרמי:

  • 60 מ״ל שמנת מתוקה
  • 1 כף גלוקוזה / דבש
  • 120 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק

למילוי:

  • 48 פיסטוקים טבעיים שלמים

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד לבן, מומס
  • 40 גרם חמאת קקאו, מומסת
  • 1 כף מחית פיסטוק
  • 30 גרם פיסטוקים גרוסים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: בקערה בינונית, ממסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים, במיקרוגל. מוסיפים לקערה את הפייטה פוייטין / גביעי הגלידה, הפיסטוק ומחית הפיסטוק. מוסיפים מעט מלח ומערבבים.

2. בעזרת כפית קטנה, מניחים רבע כפית מהתערובת בתוך 2 תבניות סיליקון לכדורים בגודל מיני ומנסים לשמור על גומה במרכז, על מנת שיהיה מקום למילוי. רצוי לעשות זאת בעזרת כפית פריזיאן או כפית מדידה קטנה - ומהדקים לתוך תבנית הסיליקון בעובי דקיק יחסית (חצי כדור קטן).

3. מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה והדבש / הגלוקוזה. מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים לממרח אחיד. משאירים בטמפרטורת החדר להתייצבות.

4. מזלפים את המלית לתוך כל חצי כדור, עד לגובה שלושת רבעי. מניחים בחצי כדור אחד אגוז פיסטוק וסוגרים כל 2 חצאים לכדור שלם. מקפיאים שוב עד שהכדורים קפואים לחלוטין (20 דקות).

5. מכינים את הציפוי: ממסים את חמאת הקקאו ומוסיפים את השוקולד הלבן, לציפוי מבריק. מוסיפים את מחית הפיסטוק והפיסטוקים הגרוסים, מערבבים ומעבירים לכוס צרה ונוחה לטבילה. טובלים כל כדור קפוא בעזרת קיסם התחוב בתוכו. בסיום, מקפיאים להתייצבות.

הכדורים נשמרים בטמפרטורת החדר מספר ימים ומוטב לאוכלם בטמפרטורת החדר (ולא קפואים).

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מעניין אותי לדעת אם יש משהו שאני לא יכול להיות שזה לא יהיה לי זמן לענות על שאלות נפוצות ביותר של השנה שעברה היה לי זמן לבחור את זה על מנת שנוכל להתקדם עם זה משהו שאני לא יכול להיות שזה לא יהיה לי זמן לענות
ללא שם19.04.21
מטומטם
נועה19.04.21
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21