כיכר השבת

כל אחד יכול להכין

מתכון לסופגניית קרואסון במילוי שוקולד או בקיצור: "סופגנסון"

כך תכינו בעצמכם את הדבר הכי חם ברשת עכשיו: מתכון לסופגניית קרואסון ממולאת בשוקולד ומצופה בסוכר - שמנמנה, עסיסית וטעימה טעימה שלא תצליחו להפסיק לאכול. מדריך מצולם שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

10
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
סופגנסון: סופגניית קרואסון במילוי שוקולד
סופגנסון: סופגניית קרואסון במילוי שוקולד (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות חלב פושר
למילוי: ממרח שוקולד או כל ממרח אהוב אחר
  • שמן לטיגון עמוק
לציפוי: סוכר

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והחלב ונותנים לתערובת לשבת במשך 10 דקות עד שעולה קצף.

    2. מוסיפים את הקמח, החמאה והביצה ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה.

    3. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

    4. מכסים את הבצק שבקערה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    5. על נייר אפייה, מרדדים את הבצק למלבן ארוך. חותכים את מלבן הבצק למשולשים, מניחים ממרח שוקולד בקצה הרחב של כל משולש ומגלגלים.

    6. מניחים כל קרואסון בצק על מלבן נייר אפייה וממתינים 15 דקות.

    7. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות. מטגנים את הסופגסונים בקבוצות עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג, מגלגלים בסוכר ומגישים מיד, חם.

    אופן ההכנה - בתמונות:

    מעבדים את הרכיבים לבצק חלק וגמיש (צילום: אוראל בראל)
    מתפיחים את הבצק במשך שעה (צילום: אוראל בראל)
    מרדדים את הבצק למלבן, חותכים למשולשים ומניחים מהמילוי בקצה (צילום: אוראל בראל)
    מגלגלים כל משולש לסופגנסון ומניחים על נייר אפייה נפרד (צילום: אוראל בראל)
    מטגנים בקבוצות בשמן שמחומם ל-170 מעלות (צילום: אוראל בראל)
    כשהסופגסונים זהובים-שחומים, מוציאים לנייר סופג (צילום: אוראל בראל)
    מגלגלים את הסופגסונים בסוכר ומגישים מיד, חם (צילום: אוראל בראל)

    אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!

    תוכן שאסור לפספס
    10 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    6
    וואי וואי ניסיתי כבר כמה מתכונים שלך והכל יצא טעים ומדוייייק תודה על השיתוף❤️
    חדווה01.12.21
    תודה רבה
    אוראל בראל02.12.21
    5
    מתכון מעולה!יצא לי טעים ובקלות.תודה רבה
    ג'קי שבו01.12.21
    תודה 🙏🏻
    אוראל בראל02.12.21
    4
    איזה יופי! מחכה כל פעם למתכון שלך....
    ללא שם01.12.21
    איזה כייף לשמוע
    אוראל בראל01.12.21

    הצגת כל התגובות

    3
    נראה טוב בטוח שגם טעים
    שמעון .....01.12.21
    2
    נראה אששששש וואוו😍
    שירי01.12.21
    1
    אוראל תודה על השיתוף, מוצלח ביותר..
    יהודית אורן01.12.21
    תודה רבה
    אוראל בראל01.12.21
    אולי גם יעניין אותך
    קינוחים
    ש

    גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

    כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

    באנו לשדרג

    מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

    כיכר אוכל | 28.02.23

    תוצרת בית

    כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

    כיכר אוכל | 26.01.23

    באנו לשדרג

    כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

    כיכר אוכל | 25.12.22

    חנוכה

    עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

    כיכר אוכל | 19.12.22
    ש

    לכולם ובחינם

    באו לטייל בחול המועד בחינם >>

    כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

    חנוכה

    מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

    כיכר אוכל | 18.12.22

    תוצרת בית

    לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

    כיכר אוכל | 30.11.22

    חלבי או פרווה

    כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

    באנו לשדרג

    ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

    כיכר אוכל | 16.11.22
    ש

    הזדמנות שלא רואים בכל יום

    "פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

    כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

    ליד הקפה

    כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

    ליד הקפה

    זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

    ליד הקפה

    מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

    כיכר אוכל | 04.09.22

    שעת יצירה

    מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
    ש

    כלי קודש

    אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

    כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

    תרבחו ותסעדו

    שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

    מאנצ'ינג

    נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

    קינוח חורפי מהיר

    מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

    פינוק לסוף השבוע

    תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
    ש

    לכולם ובחינם

    זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

    כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

    מתוק ומנחם

    נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

    מהיר ובריא

    כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

    באנו לשדרג

    מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

    כיכר אוכל | 08.12.21