כיכר השבת

רולדין, מאחוריכם

מתכון לסופגניות מושלמות שאף אחד לא יאמין שהכנתם בעצמכם

עגולה, שמנמנה, תפוחה, אוורירית, רכה, זהובה, מתוקה וטעימה בדיוק במידה הנכונה ועם שלל תוספות מוגזמות: אוראל בראל ילמד אתכם להכין את הסופגניה המושלמת עם מדריך מצולם שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

9
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
סופגניות מושלמות כמו בקונדיטוריה
סופגניות מושלמות כמו בקונדיטוריה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 3 כוסות חלב
  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והחלב ונותנים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות עד שעולה קצף.

2. מוסיפים את הקמח, החמאה, הביצים, הברנדי ותמצית הווניל ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים במשך 7 דקות עד שהבצק מתאחד ונאסף סביב וו הלישה.

3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומקומחת בנדיבות, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.

4. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים אותו בעדינות לעלה בעובי 2 ס"מ.

5. קורצים מהבצק עיגולים שווים בעזרת רינג ומסירים את עודפי הבצק.

6. גוזרים את נייר האפייה סביב כל עיגול בצק, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן מגיע ל-170 מעלות, מניחים בו מספר עיגולי בצק יחד עם נייר האפייה ואז מסירים אותו בזהירות. מטגנים את הסופגניות בקבוצות עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים אותן לנייר סופג ומצננים קלות לפני שמקשטים וממלאים אותן באפשרויות הבאות: אבקת סוכר וריבה, קרם פיסטוק, קרם שוקולד ואגוזי לוז או מקופלת לבנה, קרם לוטוס - או כל אפשרות מוגזמת אחרת שעולה על דעתכם.

אופן ההכנה בתמונות:

מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ (צילום: אוראל בראל)
קורצים את הבצק לעיגולים בעזרת רינג (צילום: אוראל בראל)
מסירים את עודפי הבצק (צילום: אוראל בראל)
גוזרים את נייר האפייה סביב עיגולי הבצק (צילום: אוראל בראל)
מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק שחומם ל-170 מעלות (צילום: אוראל בראל)
מטגנים להזהבה יפה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג (צילום: אוראל בראל)
ממלאים ומקשטים את הסופגניות! (צילום: אוראל בראל)

הנה כמה אפשרויות נוספות:

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
יש מצב להמיר את הסופגניות מחלביות לפרווה? ???
ענת03.11.22
8
וואו יצא מאווודדד טעים
ליאה02.12.21
7
נראה מאוד טוב
אני02.12.21

הצגת כל התגובות

6
ואי תודה על המתכון המטורף עם כל הארות המדויקות יצא לי ממש טעים
אני 03.12.21
5
יצא מטורףףף ממש תודה כולם פה התענגו!!!!! ויצא יפה ולא....
יעל02.12.21
4
מתכון מסודר והכל ניראה מושלם
אבישג02.12.21
3
תודה רבה יצא מאוד יפה וטעיםם
ללא שם02.12.21
2
חייב ברנדי?
Fבהנמ23.12.22
1
WOW איזה מתכון אסיסייייי גם טעים וגם יפה ומגרה :)
חנה18.12.22
אולי גם יעניין אותך
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21